Marhapörit evett a cicánk, ugye nem lesz baja!? Nagyon aggódom.😭
Figyelt kérdés
Az egyik kedves családtagom azt gondolta jó ötlet marhapörköltet adni a macskának. Ő persze mind befalta, elvileg nagyon ízlett neki.. Teljesen kiakadtam, amikor megtudtam, most meg szorongok nehogy baja legyen. Kérlek nyugtassatok meg, hogy nem lesz semmi.2022. márc. 10. 13:25
21/27 anonim válasza:
Nem lesz baja valószínűleg, ha nem óriási mennyiséget kapott, viszont azért ne tegyünk már úgy, mintha a pörkölt meg az egyéb embereknek szánt kaja lenne a macska ideális tápláléka. Ragadozó állatról beszélünk, nincs szüksége kenyérre, tésztára, krumplira, tejre stb, de ez még csak a kisebb gond: a hagyma és a fokhagyma kifejezetten veszélyes a cicák számára. Sós és fűszeres dolgokat szintén nem ehetnek, így a marhapörköltben kb egyedül a marha az, ami oké, a többi nagyon nem. Tudom, hogy nem leszek népszerű azzal, hogy ezt leírtam, de a felelős állattartáshoz hozzátartozik az is, hogy a gazdi tudja, mit ehet és mit nem a kisállat. A házikosztot is lehet úgy elkészíteni, hogy megehesse a cica az egészsége veszélyeztetése nélkül, de akkor előtte tájékozódni kell ezzel kapcsolatban és aszerint főzni.
23/27 anonim válasza:
Bocsass meg 22, remelem nem csuknak le ezert
24/27 anonim válasza:
Az én macskám pár napja míg nem figyeltem rá kb.2 percig megette előlem a gulyáslevest, mondanom se kell semmi baja, pedig nem szokott fűszeres kaját enni ő sem.
25/27 anonim válasza:
A hagyma illóolajának nagyrésze távozik főzéssel, ezért főzve sokkal többet kell ennie mérgezéshez. 1-1 alkalmat kibírnak, de a hagyma-fokhagyma náluk a vér szétesését okozza.
A pirospaprika, bors és zsír csak simán fosat. A só miatt pedig pipilni fog bőven és jó esetben kiissza a tálat.
Ha nem fura, nem fekszik, nem gyenge, nem kell aggódni!
26/27 anonim válasza:
23# ezt én is remélem, én melletted állok, csak hogy tudd. 😁
27/27 anonim válasza:
Jár hozzánk egy kóbor macska egészen a születéseétől kezdve. Minden fajta kaját adunk neki. 15 éves és köszöni jól van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!