Kinti macskát érdemes haza vinni lakásban?
Van a munkahelyemen egy cica aki mindig az irodába bejön.
Valószínű, hogy kinti cica és valahonnan mindig kiszökik/kiengedik.
Nincs rajta nyakörv sem.
kb 7-8 éves cicáról van szó.
3 éve már kóborol át hozzánk és elég közzel került hozzám.
Ha esetleg haza vinném magammal abból lehet baj?
Hogy viselné azt hogy új helyen, lakásban van?
Mert féltem szegényt hogy elüti egy autó, megvágja a kerítés és bele hal.
Tanácsokat szeretnék kérni ez ügyben
Mi lenne a helyes?
20:
Igen de nyílván úgy vinném csak el, hogy ha az illetőnek nem kell.. És tudom is hogy most kifogadta be.
És nem ellopnám mert tudom, hogy nem szép dolog.
+ A cica reggel mér jött oda hozzám mikor meglátott. ki engedtem 1 óra után és most megint visszajött és az irodámban van jelenleg is
Miért ment oda hozzád?
Mert egy kijárós macska 2-3 gazdit is fenntart.
Akkor ezt a törvényt mond már el a macskáknak is akik nem szeretnek bezárva lenni (még egy kerten belül se). :'D
Jaj ne féltsed annyira a kocsidat. A macskák nem öngyilkos hajlamúak, hogy kocsik elé ugráljanak.
Azt meg látom nem tudod felfogni, hogy nem egészséges a macskának mentálisan, ha rá kényszeríted a bezártságra mikor kifelé vágyik.
Vagy te mit szólnál ha törvényileg bezárnának téged egy átlag kert méretű helyre és sose mehetnél ki onnan még ha akarnál se? Mert a macskáknak a génjükben van, hogy nagy területeket járjanak be mint a territóriumukat.
Attól mert állításod szerint TE gyakran látsz elütött macskát attól még nem minden macska ugrik a kocsik elé.
Legalább is nem tudom te hol laksz, de én még soha életemben nem láttam egyet se holtan az úton vagy bárhol az utcán, pedig nem kevés macska császkál kint.
Nem kell túl dramatizálni a dolgot, és rajtad kívül mindenki tudja itt, hogy egy macskát nem tudsz visszatartani olyantól ami az ösztöneiben benne van. Még a törvényeiddel se. A természetet nem tudod felül írni egy állattartási törvénnyel.
De felőlem teheted itt a fejed mint a nagy mindent is tudó, törvénykövető, több százezer döglött macskát félre húzó messiás. Attól még a macska az macska marad.
Nap mint nap látni elcsapott macskákat.
Gondolom a számítógép elől nem látni. De az utakon járva mindennapos dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!