Vannak kedves, hízelgő fajmacskák?
Otthon van 2 brit cica, egyik ismerősömnek is van 2. Egyik sem kedves, nem hízelgős. Nem szeretik ha felveszed, babusgatod őket, nem dorombolnak, nagy ritkán engedik meg, hogy simogassuk őket.
A volt szomszédunknak meg sziámiuk volt, ő agresszív volt.
Azon kívül, hogy szépek, nincs bennük semmi öröm.
Vannak kedves, hízelgős fajmacskák is, amelyikek olyanok, mint a házimacskák?
Nekem mindig házimacskáim voltak, és egy kivételével egyiknél se tapasztaltam ezt a nagyon antiszoc viselkedést. Az az egy konkrétan idegbeteg volt, folyamatosan fixírozta az embert, ha meg ránéztél és találkozott a tekintetetek, támadott.
A többieknélbaz változó volt, hogy mennyire voltak bújósak. Mindet lehetett simogatni, megfogni is. 3 kiemelkedően emberközpontú volt, az egyik szinte kutya, annyira imádott minket :D jelenleg egy 8 éves kandúr és egy 8 hónapos nőstény van, mindkettő kedves igazából, de egyik se lóg 0-24 rajtunk. A kandúr egész nap fetreng, ha odamegyünk simizni, fogadja a hódolatot, ő maga csak este jön hízelegni kicsit, mikor felkel, akkor előfordul, hogy a férjem ölébe befekszik, nagy ritkán az enyémbe egy fél órára. Ez nagy megtiszteltetés :D A kislányka olyan értelemben kimondottan keresi a társaságunkat, hogy szinte mindig egy légtérben van velünk, jön, dörgölődzik néha, de az ölünkbe nem fekszik be, ha felvesszük, szinte azonnal továbbáll. Viszont este és reggel, amikor ágyban vagyunk, akkor odajön és mellénk bújik, hízeleg, dorombol, sokszor velünk alszik. Olyat egyik se csinál, hogy agresszor lesz és harap meg karmol, kizárólag játékból mennek ezek, de az nyilván érezhető.
Értem, hogy azért kérdezel fajtát, mert szeretnél biztosra menni, de szerintem ebben nem tudsz, fajta belül is tök más a macskák viselkedése. Igazuk van az előttem szólóknak, ne kiscicát keress, hanem min 1 évest, róluk már lehet tudni, milyen a személyiségük.
Két macskám van, egy házi és egy Maine Coon.
A házi igazi hangulat”ember” (cica) vagy antiszoc, sokszor elvonul vagy pl befekszik mellém az ágyba, de nem nyúlhatok hozzá, nem azt akarja, csak a közelemben lenni. Máskor meg rám mászik, az arcomba dugja a szőrét, le se vakarhatom magamról, simogatni KELL.
A Maine Coon folyton láb alatt van, mindenhova követ, igényli a törődést, játékot. Saját magától megtanulta pl visszahozni a labdát, ágyban folyton rám fekszik, a másik cicával is folyton játszani akar. De a kifejezett simogatást ő ritkán igényli, ha elkezdem, általában el akarja kapni a kezem vagy elmegy. Csak néha hagyja, bár akkor ő is sokáig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!