Melyik tápot adnátok és miért?
Idős, 17 év körüli benti ivartalanított cicának.
Acana
Orijen
Hills
Hát gyanítom, hogy (szerencsére) nem számít a pénz, ha Orijen meg ilyenek jöhetnek szóba. A Royal olcsó hozzájuk képest.
Ellenben nem feltétlen a legdrágább a legjobb na meg az is számít, mit fogad el a cica. Mindenképp az állatorvossal konzultálnék a helyedben elsősorban, ő ismeri a macskád szervezetét. És a Royal gyógytápjai egyáltalán nem rosszak, bár tudom, itt divat szidni ezt a márkát minden téren.
Úgy őszintén? A dm-es DEIN BESTES szenior száraz eledelt eszi és szereti. Most Acana van neki, de nem nagyon értékeli.
Nedves tápból pedig az Animonda ami bejött neki.
Szerencsére egészséges cica! A foghiányon kívül semmi baja! 🙏
Az állatorvosok nagy részének nincs fogalma, hogy egy otthon tartott házimacska mit eszik. Nekik odaviszik a jutalékos ügynökök a méregdrága Royal Canin és Trovet tápokat, még polcot és reklámtáblát is adnak hozzá. Onnattól kezdve ezeket szajkózzák, ha kell, ha nem. Az én egyik macskám (15 éves) sokat hányt az elmúlt időszakban, nem rég csináltattam egy vese-vizsgálatot vérből, az orvos, aki csinálta, azt mondta, jók a paraméterek. Ugyanott, másik orvos 2 hónap elteltével azt mondta, igaz, hogy határértéken belüliek a paraméterek, de "nagyon közel vannak a felsőhatárhoz", így lehet, hogy veseprobléma miatt hány - bár semmi nem utal rá, nem iszik túl sokat, szőre sem fakó és nem is letargiás, ennek ellenére ajánlgatta a Royal Canin vesetápokat. Próbaképpen átáltam prémium minőségű tápokra (nem az állatorvosiakra) és csökkentettem a csirkealapúakat, mert gyanúm szerint arra lehet allergiás. Kizártam a jutalomfalatokat is. Most 3.hete, hogy nem hányt.
Az Acana és Orijen (mindkettő száraztáp) a leírás szerint jóminőségű alapanyagokból készül, egy időben vettem azokat (de én nedvestápokkal etetek elsősorban), szerették egy darabig, azután ráuntak. A Hills még sosem jött be, van macskám, amely kapar rá, elég hülye szaga van szerintem is (bár nem nekem kell tetszeni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!