Normalis hogy ennyit eszik a macskam?
6 honapos macska, naponta megeszik 5 zacsko 100g-os allateledelt. A szaraz tapot nem adok neki mert rossz lesz tole a lehelete.
a macsaka olyan atlagos testalkatu, egy kicsit meg talan noni fog, most kb 3-4 kg nem tudom, nem latszik kovernek
A whiskas továbbra is szar.
És NE keverd be a szárazat, két külön tálkába add neki!
Nem az a lényeg,hogy mit keversz mivel,hanem hogy milyet milyennel.
Ameddig a koszt ilyen vacakokból fog állni (kitekat,whiskas,friskies,purina,stb) addig nem is fog jól lakni.
Normális eledelt kellene neki keresni,mert jelenleg pár vizes-gabonás falatot kap sok illatfokozóval és adalék anyaggal.
Nézz szét pl Zooplus oldalon,fressnapfban,alpha zooban,ilyesmi ismertebb állateledeleseknél.Náluk fogsz találni olyat ami jó is.
Persze, hogy megeszi, te is megennél napi fél kiló csokit vagy mekis gyorskaját. Csak hosszútávon lesheted az egészségedet, hogy hova lett.
Mellesleg ÁTLAGOS termetű macska mégis hogy lesz 4 kg?!
A miénk annyi volt, de látványosan nagy növésű. Ha a tiéd nem az, akkor egyszerűen dagadt, nem is kicsit. Amit mondjuk napi 5 csomag Whiskas mellett nem is csodálnék.
Én egyébként nem vagyok ellene, hogy mondjuk heti 2-3 tasak nem olyan szuper minőségű alutasakost is kapjon kvázi nasiként, de mellé rendes minőségű száraztáppal és konzervvel etetek. A macska szája meg sosem lesz Colgate illatú. Tönkreteszi a fogait mellesleg, ha soha semmit nem kell rágnia.
Szárazból ajánlom a Smillát. Zooplusról tudsz rendelni, 4 kg ivartalanítottaknak való pl 3800 Ft durván. Nálunk egy közel 8 kg-os kandúr kb egy hónapig eszi.
Nedvesből meg a Fressnapfban kapható Premiere konzervek is jók vagy szintén Zooplusról az Animonda Carny. Drágábbnak tűnhet, de ne felejtsd el, hogy a konzerv egyrészt laktatóbb, másrészt több napra is el tudod osztani, hűtőben letakarva semmi baja nem lesz.
Szerintem en elrontottam ezt a macskat, mert nem hajlando semmi mast megenni, hiaba adok neki zuzat/szivet/szaraztapot. Csak sir a tasakosert. Hiaba keverem a szarazzal, kieszi belole ami kell neki a tobbit meg otthagyja. Ha nem kap tasakos kajat akkor karmol egy kis szemetlada tud lenni :(
Szerintem a gyarto beletett valamit ami fuggove tette a macskamat
Azert, mert nem vagy kovetkezetes, tudja, hogyha hisztizik, akkor eleri a celjat es megkapja.
Ne etesd ossze-vissza, mert kegyetlenul el fog hizni. Pontosan szamold ki az adagjat, napi max 2, de inkabb 1 alusat kapjon (es ne whiskast!) a szaraz melle, kiegesziteskent meg hetente 2-3x mehet egy kis hus is.
Vagy etetheted csak hussal is, de azt is normalisan kell csinalni, mert fontos, hogy valtozatos legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!