Normális ha a macskám megszállottja a napraforgó olajnak?
Általában elől hagyjunk egy serpenyőben sütő olajat miután egyszer használtuk hogy a jövőben mégegyszer felhasználhassuk.
Amikor elfelejtjük letakarni a macskánk úgy lefegyeli, mintha csak víz lenne.
Eddig semmi látható problémát nem észleltünk, de lehet ettől komolyabb baja?
Miért pont az olajat választja a friss vizet helyett ami a táljában van?
Valószínűleg nem az olaj érdekli, hanem az ami sült benne, annak az ízét érzi rajta.
Ne hagyd neki, mert nem tesz neki jót a túl sok zsiradék. Hazavághatja az epéjét, a máját, a hasnyálmirigyét.
A cica falánk állat, viszont az emésztőrendszere speciális. Szinte csak a víz jó neki, meg a husi, abból se akármi.
Asszem a marhahús viszont árt neki, meg a nyers húsok, és a halszálka is.
Növényt csak akkor eszik, ha a szőrikéjét ki akarja hányni, amit mosdáskor lenyelt.
(Nálunk egyébként az erdei egér kapott rá a növényi olajra, nevezetesen az oliva olajra... fene a pofáját... De persze én is hibás vagyok, miért hagytam neki elérhető közelségbe... Szétrágta az olajos flakon kupakját...)
Normális - zsíros lötty, ízlik neki. Viszont egyáltalán nem egészséges számára, ne hagyd hogy beleihasson! Fedjétek le valamivel.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a fagyállóval is ugyanez a probléma: egyszerűen imádják az illatát és az ízét, de nyilván nagy baja lesz tőle. Tanulság: csak mert szeret valamit, még nem jelenti azt hogy jó is neki. Vigyázz a cicádra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!