Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lesz valami baja a macskának...

Lesz valami baja a macskának a Whiskastól?

Figyelt kérdés

A szüleim hazahoztak maguknak fél éve egy cicát (akkor volt 4 hónapos), de sajnos nem igazán értenek a tartásához. Én egy otthon élő felnőtt vagyok, dolgozok, szoktam a macskának vásárolni Zooplusról mindent, Wild Freedom, Purizon, Brit Care tápokat szerzek be neki, vettem neki tálat, játékokat stb. Természetesen a szüleimtől nem kérem el a felszerelések/kaja árát, amíg itthon lakok a cica az enyém is, meg amúgy is szívesen segítek nekik.

A problémám azzal van, hogy hiába spájzolok be macskatápból, a szüleim bemennek a kisboltba és vesznek a cicának pl. Whiskast, aminek 0 a hústartalma és teljesen felesleges lenne adni neki, főleg mikor ott áll halomban a minőségibb táp. Beszéltem többször velük erről, hogy ne vegyék ezeket a sz*rokat, elengedik a dolgot. Mindig azt mondják hogy biztos minél többfélét kap, annál jobb...

A cica egyelőre egészséges, a széklete se rendellenes (úgy tudom a gabonától mehet a hasuk). Szóval a kérdésem hogy ha a szüleim adnak neki heti pár alkalommal Whiskast meg hasonlókat attól hosszútávon lehet-e baja a macskának? Szeretném ha sokáig velük lenne a cica, mert egyébként nagyon szeretik, de ezt valahogy elengedik a fülük mellett.

2022. jan. 19. 22:02
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem lesz baja, de nem is tesz jot az emesztesenek az osszevissza valtas a tapok kozott, nem ember hogy megunja, ha egy tap bevalt, akkor egye azt, max. mas-mas izesitesben, neha nedvessel kiegeszitve.
2022. jan. 19. 22:07
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ha látod a cica előtt a gagyit dobd ki, és cseréld a minőségire.

Bár a szüleid nem értem, hogy ha te költesz a cicára, ők miért veszik fölöslegesen a macskakaját :/

2022. jan. 19. 22:07
 3/10 A kérdező kommentje:

#1 rendben, köszi.

#2 én mindig a magam által vásárolt tápot adom, de mikor dolgozok, sajnos nem tudom megakadályozni hogy megegye a rosszabb tápot. Ezért is kérdezem, hogy ez mekkora probléma. És igen azt már nem is mondom, hogy anyagilag is pazarlás, amikor rendelek a netről 20-30 ezerért, nem kevés mennyiséget, és vesznek pluszba még.

2022. jan. 19. 22:16
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Whiskas

Csirkével és zöldborsóval: hús és állati származékok (38%, amiből 94% természetes, ebből 4% csirke), válogatott gabonafélék, zöldségek (0,4% szárított zöldborsót tartalmaz, ami 4% zöldborsóval egyenértékű), ásványi anyagok (0,5%), olajok és zsírok (0,1% napraforgó olajat tartalmaz), különféle cukrok

Marhával: hús és állati származékok (38%, amiből 94% természetes, ebből 4% marha), válogatott gabonafélék, ásványi anyagok (0,5%), olajok és zsírok (0,1% napraforgó olajat tartalmaz), különféle cukrok, Pulykával: hús és állati származékok (38%, amiből 94% természetes, ebből 4% pulyka), válogatott gabonafélék, ásványi anyagok (0,5%), olajok és zsírok (0,1% napraforgó olajat tartalmaz), különféle cukrok

Báránnyal és sárgarépával: hús és állati származékok (38%, amiből 94% természetes, ebből 4% bárány), válogatott gabonafélék, zöldségek (0,4% szárított répát tartalmaz, ami 4% répával egyenértékű), ásványi anyagok (0,5%), olajok és zsírok (0,1% napraforgó olajat tartalmaz), különféle cukrok

Azért nem mérgező, baja nem lesz tőle. Még azt sem lehet mondani, hogy össze-vissza eszik, írtad, hogy heti pár alkalommal kap pl. Whiskast, egyébként meg azt eszi amit te adsz neki. Így van benne egy fajta rendszer már az étkezésben.

Mivel mondhatni nem a Whiskas a fő tápláléka így még hiánybetegsége sem lehet, mert a másik ételben meg van minden szükséges tápanyag.

A pazarlás részére nem tudok mit mondani, az tény.

2022. jan. 19. 22:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom a macskák bélrendszerének nem jó, ha folyamatosan variálva van a kaja. Kapjon egyfelét, ha át kell szoktatni másra, akkor is csak fokozatosan. Baja feltetlenül nem lesz tőle, de idős korára már lehetnek emesztési problémái a hozzáadott vackoktól.
2022. jan. 20. 07:37
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

Nem lesz baja, nem kizárólag azon él.

Egyébként meg ne haragudj, de az ő macskájuk, nem a tiéd. Értem én, hogy jót akarsz, de ha pl elköltözöl és nekik kellene ezeket megvenni és nem lesz rá mondjuk pénz, akkor mi lesz? A macska simán lehet, hogy hozzászokik és csak azt lesz hajlandó megenni. Azért már bocs, de a magyar valóságban nem felróható senkinek, hogy nem fog havi 30 ezret kiadni egyetlen macska etetésére. Nem csak a csilliós kaja a jó kaja. Ott van pl a Premiere, Concept for Life, amik kb feleennyibe kerülnek, ellenben teljesen normálisak. Inkább ezeket kéne megismertetned a szüleiddel. Bocs, de látszik, hogy otthon laksz és nem vagy tisztában vele, mekkora kiadás ez. Simán lehet, hogy azért vesznek neki Whiskast, mert a te költekezésedet pazarlásnak tartják, azt meg nem tudják, hogy azért annál bőven van jobb, amit ők vesznek.

2022. jan. 20. 11:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Rövid távon lehet hasmenése, más emésztési probléma, hosszabb távon pedig más gond is lehet a vacakabb tápoktól. Nyilván függ attól, mennyire sokszor eszik olyat, és mennyire jót kap mellette, de tényleg nem szerencsés nagyon összevissza etetni.
2022. jan. 21. 10:34
 8/10 A kérdező kommentje:

#6 Bocs, de éltem már albérletben, és a "magyar valósághoz" képest jól keresek, úgyhogy nem kiadás a havi 20 ezer forint. Amúgy a szüleimnek se, ők is elég jól keresnek, nem nyugdíjas emberekről beszélek. Csak ugye van ez a hülyeségük, hogy biztos jót tesz a macskának ha össze-vissza etetik mindenfélével, minőségtől függetlenül, és a boltban ugye ezek vannak. Ez igaz, le lett írva, de akkor még egyszer megnyugtatlak, nem a pénz a probléma, a PAZARLÁS a gond, és még egyszer, NEM feltétlenül az anyagi. Amúgy az oldalon ahonnan rendelem a macskakaját, 12 ezer alatt nem hozzák ki ingyen a csomagot, hülye lennék amúgy is néhány ezres csomagokat berendelni és minden alkalommal fizetni rá a majd' 2 ezres postaköltséget.

" Ott van pl a Premiere, Concept for Life, amik kb feleennyibe kerülnek, ellenben teljesen normálisak" Ez viszont egy jó tipp, úgyhogy köszönöm, majd utána nézek!

2022. jan. 21. 11:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Megfogtok kövezni, de én nem hiszem, hogy bármi probléma lenne a Whiskas-sal...
2022. jan. 21. 12:36
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 Aki az élő fába is beleköt, azzal ne foglalkozz, én szívesen meghallgatom mindenki véleményét. Köszi!
2022. jan. 21. 12:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!