Van még valakinek ehez hasonló macskája?
Borzatóan finnyás, nagyon-nagyon válgatnak, de már olyan szinten, hogy valamikor nem eszik a húst se. Csak kenőmájas, felvágott pépes húsos kaja, konzerv macskakaja, de a kutya kaját már nem.
Állandóan nyávognak, ha levest teszünk ki nekik, vagy kenyeret belemártva pörkölt szaftba, főzeléket, sőt még a körömpörköltet sem és még csak a húst sem. Amikor nem foglakozunk velük, és kikéheztejük, még akkor is undorral eszik meg pl a vajas kenyeret vagy lángost.
És már olyan szinten megutáltam a két macskát, hogy eldöntöttem nekem soha többet nem lesz macskám.
Ne altassátok el őket.
Nekünk is volt ilyen cicánk, semmit nem ettek meg. (Később kiderült, hogy a szomszéd mindig teleetette őket amiről mi sokáig nem is tudtunk.) Még a húst se ették meg, se a kolbászt.
A mostani cicák szinte házikoszton élnek, amit mi is eszünk. Levesek, főzelékek, tészta, hal stb.
A zöldségeket (főzve) is megeszik és a sima kenyeret is! Csak úgy lapátolják be a sima szelet kenyereket, úgy minden nélkül.
Én nem idegesítem magam, ha éhesek majd esznek.
Néha van hiszti, hogy nem kell az étel és nyávognak de én akkor bejövök és bezárom az ajtót. Van, hogy nem esznek napokig és a kutya eszi meg a kajájukat végül.
Hát nem tudom, a macska táp se kell nekik mndig, sőt hiába veszek minőségi tápot van aminek nem szeretik az ízét.
Ha a konzerv macskakaját megeszik akkor érdemes lenne azzal keverni nekik az ételt.
Pl. tészta konzervvel, langyos vízben vagy tejben (kevés kell csak) kenyérdarabok konzervvel.
Mi így csináltuk aztán fokozatosan hagytuk el a konzerveket.
Emiatt ne utáld meg a macskákat, nem mind ilyen finnyás. Mondom, nekem az egyik a kenyeret eszi folyton!
El lettek kényeztetve ezek a cicák, ne adjatok nekik kenőmájast. Hidd el nem fognak éhen halni, fognak azok enni.
Nincs jogod két egészséges állatot elaltatni, csak mert nem kényelmes Neked a (még csak nem is abnormális!) viselkedésük. Remélem, az állatorvos nem is vállalná. Joguk van élni - akkor inkább add be őket egy állatvédő egyesülethez, mert úgy még lesz esélyük.
A vajas kenyeret jóhogy nem eszik meg, meg a lángost! A macska ragadozó, azaz húsevő, nem valók neki a lisztes dolgok, kenyérfélék. A főzelék sem csoda, hogy magában nem érdekli.
A pörköltet, szaftot az én macskám megeszi, de csak pluszban, ínyencségnek kapja, az alap kajája a macskatáp. Vegyél nekik egy olcsóbb száraztápot, az mindig legyen előttük (mindig legyen hozzá víz!), és reggel és este kapjanak egy kis konzervet. Ebből se muszáj a legdrágább. Persze ehelyett, ha van NEKI VALÓ maradék, kaphat azt is.
Csak maradékon nem lehet eltartani a macskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!