A mostani macskák mièrt mások mint a 15-20 èvvel mezelőttiek, mièrt nem csinálhatok velük bármit meg?
szerintem ez teljesen normalis
Az allatoknak is van onallo akaratuk, nem tehetsz meg veluk barmit, ami neked tetszik.
" mostaniak meg mint ha öntudatot növesztettek volna"
Mindig is volt öntudatuk.
Viszont meg tudják különböztetni a kisgyerekeket az idősebbektől, és nekik emiatt sokszor több mindent is engednek
(Én egyszer 2 évesen szerencsétlen kandúrunkat cibáltam azalatt az egy perc alatt, amíg nem volt senki más a szobában. A macska simán megkarmolhatott volna, de pontosan tudta, hogy nincs bennem rossz szándék, csak játszom)
Megtanulták hogy megtehetik. Sokan gyerek helyett babusgatják a macskát, nem parancsolnak nekik, hanem cukinak tartják ha rosszat csinálnak. "Régen" páros lábbal lett s*eggbe rúgva a macska, ha felment az asztalra, ma cuki és feltesszük a netre, ha a tányérkájából onnan eszik. Mert édibédi és nem a gazdája, hanem az anyucika picicicája.
Nekem is van macskám, nagyon szeretem. Kintibenti, de az asztalra nem megy fel.
2-es vagyok.
Az 5-ös hozzaszoló kifejtette, mire gondoltam. Köszönöm!
Én nem tapasztaltam ilyesmi változást, a macskák ilyenek voltak/lesznek, megvan a saját jellemük. Van, aki bújósabb, van, aki távolságot tart az embertől.
Én inkább a táplálkozásukban veszem észre változást. Mamám mesélte, hogy az ő idejükben maradék tésztát, levest, ilyeneket kapott a macska, és simán megette. A mai macskák válogatósak, az enyémek alutasakos kaján kívül nem esznek meg mást, hiába próbálgattam többféle eleséget már kiskoruk óta.
#5 "Megtanulták hogy megtehetik." A fene nagy demokráciában, emberi jogok érvényre jutásában az emberek is hasonlóan kanászodtak el az elmúlt pár évtizedben. Nemrég még szájba rúgott volna a párttitkár és azt csinálod amit ő akar, ma meg már a rendőrségen is csak kérdezz-felelek van gyanúsítás esetén is.
Ha lehetne visszamenni a bezzeg a mi időnkbe, akkor vajon megtennénk-e? Vagy inkább szebb a világ azoktól a fész, insta, YT posztoktól, ahol cuki cicát/kutyát ölelget, babusgat az embere?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!