Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Catessy eledel jó minőségű?

Catessy eledel jó minőségű?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, akkor a whiskassal egy szinten mozog, vagy ez jobb?

2021. dec. 13. 02:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez az a Lidl-ös kaja amit említettem: [link]
2021. dec. 13. 13:31
 12/18 anonim válasza:

A Coshidát már próbáltam, nem tudom, hogy mi van benne, de a macska 8-10x megy egy nap kakilni utána! Mindkét macska. És méghozzá elég nagyokat. Szerintem ez nem normális.

Alomból a zooPlusról rendelek, mindenhonnan próbáltam, de onnan a legjobb, sokáig elég viszonylag a többihez képest és nincs is büdös. 10000ft kb. 5x6 liter.

2021. dec. 13. 13:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

#10 ezt nehéz úgy összefoglalni pár mondatban hogy az jó is legyen.

[link]

Ezt tanulmányozd át, segít ebben.

[link]

Itt kevésbé találsz tanácsokat, mivel a céljuk hogy a termékeiket vedd meg inkább, de a blog részén sok hasznos információt lehet találni.

2021. dec. 13. 13:37
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem kakilnak többet a Coshidától. Ez is olyan dolog, hogy szervezete válogatja. Van amelyiknek bejön egy bizonyos táp, és van amelyiknek valamiért nem jó. Ki kell tapasztalni hogy melyik márkák válnak be.

Meg ugye a macskáknál mindig ott van pluszban a finnya-faktor is :D Szeretnek válogatni, kísérletezni kell hogy mit hajlandók megenni.

2021. dec. 13. 13:37
 15/18 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként a Coshidával én úgy jártam hogy próbaképp vettem két csomaggal, először imádták. Amikor már a második csomagnál tartottunk, elkezdték elutasítani, úgyhogy nekünk ezért nem vált be. De extra kakik nem voltak tőle.
2021. dec. 13. 13:40
 16/18 anonim válasza:
52%

“Az első és legfontosabb ellenérv sajnos az ismert beszerzési források miatt az egészségügyi, de leginkább a közegészségügyi kockázat. Az emberi fogyasztásra szánt húsok gyakran utólagosan szennyeződnek olyan kórokozókkal, melyek a cicák számára nem feltétlenül okoznak megbetegedést, vagy ha igen, nem súlyosat, viszont a velük együtt élő emberek esetében súlyos, bejelentési kötelezettség alá tartozó, közösségből való eltiltással járó megbetegedést okoznak (pl. Salmonella illetve Campylobacter fertőzés). Ritkán, de előfordul olyan szennyezettség is, mely mind ember mind állat számára súlyos betegséget okoz, mint a listeriosis. Ezek esetében a szakszerű hőkezelési eljárás biztosítja emberi fogyasztás esetén a veszélytelenséget. A nem emberi fogyasztásra szánt húsok esetében nincs élelmiszerhigiéniai vizsgálat, előfordulhat, hogy nem ellenőrzött körülmények között történik a vágás, így kérdéses lehet bizonyos esetekben a húsminőség (vegyszer vagy gyógyszermaradványok) és a vágás tekintetében az állatjóléti, állatvédelmi előírások betartása is; ugyanez a helyzet a házivágásból származó hússal is. Fontos tisztában lennünk azzal, hogy sok esetben nem feltétlenül a nyers élelmiszerrel etetett házikedvencünk számára, hanem a környezetében élő emberek számára rejt magában kockázatot ez a fajta táplálás, és felelős állattartóként az egyik fő feladatunk kedvencünk olyan módon való tartása, hogy az a környezetben és más élőlényekben ne okozzon kárt. Vannak olyan húsfélék, melyek fertőző betegség közvetítői lehetnek, sokak által ismert az Aujeszky-betegség nyers sertéshússal, a borsókakór nyers marhahússal vagy bizonyos laposférgek halhússal való átvitele.

A másik ellenérv az állattartói tájékozatlanságból fakadó egészségügyi kockázat: tapasztalataink szerint nagyon sokan nincsenek tisztában a megfelelő élelmiszerhigiéniai szabályokkal, ami a tárolást, előkészítést, személyi higiéniát illeti.

Emellett sokak fejében a hússal etetés a színhús etetését jelenti, ami pedig önmagában egyáltalán nem felel meg a macska élettani igényeinek, amellett, hogy bizonyos anyagokat a hús tartalmaz, másokat viszont nem, és azokhoz így nem jut hozzá a szervezet.”

Ezek alapján inkább kihagynám a nyers etetést, biztos ami biztos elven.

2021. dec. 13. 14:02
 17/18 anonim ***** válasza:

Ár-érték arányban a Fressnapfos Premiere a legjobb száraz szerintem. Mikor utoljára vettem, 1000-1200 körül volt kilója kiszereléstől függően, nem sokkal drágább, mint a whiskas, de összetevőkben milliószor jobb. És van belőle kintinek, bentinek, kicsinek, nagynak, szőrre, fogra, érzékény pocakra, stb.

Mi már nem járunk Fressnapfba, egyszer minőségi gondba futottunk bele, amit nagyon paraszt módon kezeltek, emiatt voltunk kénytelenek tápot váltani. De a mai napig jó tápnak tarton a Premiere-t.

Hasonló - árban is, összetételben is - a zooplusos concept for life pl.

Ezek olyan alsó-középkategóriás tápok, megfizethetők és a cicának sem tesznek rosszat. Nem teljesen gabonamentesek, de azért odafigyelnek, mi van benne - és te is látod az összetevőket, nem csak annyit, hogy a valaminek a 4%-a hús. Ahol nincsenek százalékok feltüntetve, az alapból legyen gyanús!

2021. dec. 13. 18:09
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

6-os, először is amin megakadt a szemem: HÁROM alutasakos minden egyes nap egy macskának???

Minek?

Tudom, mert kunyerál. Nem szabad neki hagyni. Ha rendesen iszik (sokuk jobban szereti pl az itatókutat, 7-8 ezer egy egyszerű, de sokáig bírja, ha tisztítod), totál felesleges még akár csak napi szinten is kapnia, nemhogy egy nap 3-at. Hát így persze, hogy rámegy a gatyád. Nálunk egy 7 kg-os kandúr van, napi max egyet kap, de van, amikor 2-3 napig csak a szárazat eszi. Teljesen jól van, egészséges.

Szárazból egyébként a Smilla, Concept for Life, Happy Cat kb középkategóriás, 1000-1200 Ft kilója. A Whiskasnál, Purinánál sokkal jobbak és nem kerülnek olyan nagyon sokba, pláne a Smilla.

Alutasakosból meg ha már leszoktatni nem szeretnéd, legalább ne napi 3 Whiskas meg Purina csússzon le, csak mondjuk heti 2-3 db. De még jobb lenne, ha pl kipróbálnád a Fressnapf Premiere konzervjét, ebből a 400 g-os nálunk pl 4-5 napig is elég, hűtőben letakarva semmi baja. A 7 kg-os macskának elvileg 200 g-ot kell kapnia, de soha sem bírja egyszerre megenni (pedig falánk), ilyen 80 g-okat eszeget el egész álló nap és látványos, hogy nem éhes utána sokáig (8-10 órákról van szó), még a Whiskas eltűnt egy perc alatt és 2-3 óra múlva már ehetnékje volt ugyanúgy.

2021. dec. 17. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!