Hogyan neveljek bújós macskát?
Régebb befogadtunk egy már felnőtt macskát, azóta is olyat szeretnék, de valahogy nem tudom mitől függ ez… Annyira de annyira bujós macska volt ez, hogy másnál még nem tapasztaltam.
Bármikor hívtam jött, bújt hozzám, ült az ölembe és ha közeledtem az arcommal akkor puszit adott és oda bújt, ez volt a legédesebb.
Aztán tavaly ő meghalt, idős volt.
Tavasszal találtam egy félős kismacskát akit kb a szomszédok dobtak ki.
Nehéz volt beszoktatni, félt az emberektől. Most már nem fél, de nagyon fura viselkedése van. Nem foghatom meg, ha mégis akkor elkezd karmolászni, harapni , gondolom játékból, de az is lehet hogy így védekezik a simogatás ellen.
Ő végül nagyimhoz került, aki nem simogatja ellenben engedi bárhová, ágyba is szóval élvezi az életet. Én pedig azóta is egy olyan bujos cicára vágyom. Ma kaptam a barátnőmtől egy talált kiscicát, az elejétől kezdve kis barátságos, bàtor és jókedvű cica.
Nagyon szeretném, ha úgy tudnám nevelni, hogy igényelje a szeretgetést. Van valami praktika, tanács, hogy ezt eltudjam érni vele ?
Ez nem neveles, hanem jellem kerdese. Az enyem kolyokkent bujos volt, majd felnottkent eleg tavolsagtarto lett, aztan 5 eves koratol kezdve megint bujosabb volt. Tok valtozo :D
Fogadj orokbe valahonnan egy felnott, bujos macskat.
Elmesz, megnezed es kiderul, hogy passzoltok-e valamennyire. Kolykoknel nem tudni, hogy milyenek lesznek.
Jellem kérdése, 7 cica született nekünk 1-2 bújós, többi vadóc és nem engedi. Az is lehet hogy a mindig a legkisebb testvérek által bántalmazott keresi a másfajta menedéket/támaszt.
Felnőtt kóbor cicánál amelyik megtört és hiányt szenvedett, azok a szívüket is odaadnák egy otthonért/kajáért/simiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!