Milyen fajta macskát ajánlottok ha azt szeretném hogy dorombolós és bújós legyen,illetve ragaszkodó tehát igényelje a társaságomat meg figyelmemet?
Eddig amilyeneket láttam ismerösöknél vagy hallottam róluk nem igazán tetszettek, max akkor bújnak egy pillanatra a gazdáik szerint ha etetés előtt vannak, illetve hetente egyszer lehet pár percig megsimogatni utána már a macskát zavarja, a nap nagyrészében megcsak fekszenek és kb leszarják a gazdájukat, és hát elég ostobák is nevükre nem hallgatnak meg alaptermészetük is az és számukra nem is létezik a gazda, való igaz szépek meg csendesek de ennyi.
Én egy dörgölözős dorombolós bújós cicát szeretnék de nem tudom melyik fajtára jellemző ha fajta kérdése e egyáltalán,amely igényli a foglalkozást illetve szeret ölembe ugrani stb.
Alapítványtól fogadj örökbe cicát, ahol idigazdiknál vannak - ők elég jól kiismerik a cicákat, tudnak így tanácsot adni, hogy ki az, aki bújósabb.
Nálunk az egyik macska antiszoc, a másikat direkt úgy kerestük, hogy emberszerető legyen. Őt lehet is nyüstölni, bírja :)
Hasonlóan, ahogy az előző válaszoló írja. Én is macskamentőktől fogadtam örökbe cicát, ideiglenes gazditól. A neten mindenre kiterjedő leírást mellékelnek az állatkákhoz, én az alapján választottam és jól tettem. A cica olyan tündéri, ahogy leírták.
Pl. innen kereshetsz, én is itt találtam:
Előző vagyok, itt találtunk egymásra kb. 8 évvel ezelőtt:
Hajjaj, persze, hogy minden macska más. Két benti cicusunk van és kb hetente változtatják a személyiségüket :D Egyszer bújósabbak, aztán kevésbé. Persze én nem értek egyet azzal, hogy nem hallgatnának a nevükre. Nekem is és a férjemnek is jön mindkettő, ha szólunk nekik, etetés időtől függetlenül.
Egyébként nagyon könnyen hozzászoknak dolgokhoz, pl. etetés ideje, játék ideje, alvásidő. Tehát szerintem nekik is fontos a rendszer a kis életükben. Ha sok időt foglalkozol velük, akkor is előfordul, hogy épp nincs kedve az öledben lenni például, de nálunk kb ahányszor megsimizzük őket, mindig dorombolnak, "lökik" a kis fejüket nekünk, ezzel jelezve, hogy igénylik a szeretetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!