Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Befogadjam-e ezt a macskát?

Befogadjam-e ezt a macskát?

Figyelt kérdés

Munkahelyem egy ipari parkban található. Van egy szép, ápolt, fiatal nőstény cica, akit valószínűleg az egyik cég dolgozói etetnek. Ránézésre elég jól tápláltnak tűnik. Nagyon szelíd, feltehetően jól érzi magát. Viszont mégiscsak "utcamacska" így.

Jót tennék neki, ha hazavinném és befogadnám? Van otthon egy másik ivartalanított nőstény macskám is, kérdés, hogy megszokná-e, nem vadulna el, stb...

Egy kutyám is van, ő nagyon macskabarát.

Köszönöm a segítséget!

2021. nov. 24. 08:30
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
62%

#18 Hogy volt kint az utcán ha van macskabiztos kerítés? 🤔

Ettől függetlenül nem szép dolog csak úgy elvinni egy macskát, ez igaz, de itt a fenti esetben biztos hogy nincs otthona a cicának. Egy gyártelep ugyanis nem otthon.

2021. nov. 24. 09:26
 22/33 anonim ***** válasza:
73%
"Mindenképpen tájékozódok, ma vagy holnap megkérdezem annak a cégnek a dolgozóit." Ennyi a legtöbb ami elvárható. És ha nincs gazdija, boldog kétmacskás életet neked . A karanténra meg tényleg ügyelj: én sajnos veszítettem el így cicát, leukózist hurcolt be az új mentett macska.
2021. nov. 24. 09:29
 23/33 anonim ***** válasza:
41%
"Hogy volt kint az utcán ha van macskabiztos kerítés? 🤔" Úgy hogy olyankor kijön velem a kapun mikor kertészkedek (kemény húsz perc, nem megy el két méternél messzebb tőlem. Ha bent hagyom, húsz percig nyávog üvöltve megállás nélkül. ) Csak ez a barom, aki elakarta vinni azzal a lendülettel kapta is fel ahogy elment mellettünk az utcán. Falun lakom, itt még él az az idióta nézet, hogy ha elviszed más macskáját, az nem lopás. Hozzátenném a csávó kemény öt házra lakik tőlünk, azóta is levegőnek nézzük egymást, ő se hajlandó köszönni nekem, én se neki.... nem mintha igényelném a vele való társalgást. Bocsánatot kérni persze eszébe se jutott, még neki állt feljebb.
2021. nov. 24. 09:35
 24/33 anonim ***** válasza:
64%
Én is azt mondom, hogy nem normális dolog csak megfogni egy szemmel láthatóan jól tartott cicát és kvázi ellopni. Vagy ránézésre megállapítottad, hogy nincs valahol meleg kuckója kialakítva, folyamatos kajaellátása, oltásai és esetleg még ivartalan is?
2021. nov. 24. 12:26
 25/33 anonim ***** válasza:
24%
Meg picit abba is bele kellene gondolni, hogy volt egy kialakult vadászterülete, te meg benyomnád egy lakásba egy másik kutya és macska mellé. Szerinted az mekkora stressz egy cilának, ha már attól ki tudnak akadni és besértődni, ha pár napra elutazol és más eteti, vagy akár lecserélsz egy bútort?
2021. nov. 24. 12:29
 26/33 A kérdező kommentje:

Beszéltem a cég dolgozóival. Nincs gazdája, odaszegődött hozzájuk, ők nem nagyon szokták etetni, tehát valószínűleg magának vadászik.

ITGuy: Nem ellopni akartam. Ahol dolgozom egy óriási ipari terület sok gyár épülettel, és erdővel. A közelben nincs lakóövezet.

2021. nov. 24. 12:37
 27/33 anonim ***** válasza:
52%

Ne is foglalkozz tovább a kommentekkel. Aki szerint egy macska csak a területhez ragaszkodik, emberhez nem, illetve hiányozni fog neki a fagyos időben való egerészés, annak sose volt még macskája.

Vidd haza, nem fogod megbánni.

2021. nov. 24. 15:49
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Először ralán tesztelni kellene.. Ki tudja milyen betegsége van, amit átadhat a macskádnak.

Tesztelni, nem oltatni. Ha nem beteg akkor oltatni.

2021. nov. 24. 17:12
 29/33 anonim ***** válasza:
78%
Az olvasottak alapján én is azt mondanám, hogy vidd haza.
2021. nov. 24. 17:14
 30/33 anonim ***** válasza:
78%
Illetve természetesen első körben az állatorvoshoz, de gondolom ez alap minden újonnan befogadott háziállatnál.
2021. nov. 24. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!