Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Befogadjam-e ezt a macskát?

Befogadjam-e ezt a macskát?

Figyelt kérdés

Munkahelyem egy ipari parkban található. Van egy szép, ápolt, fiatal nőstény cica, akit valószínűleg az egyik cég dolgozói etetnek. Ránézésre elég jól tápláltnak tűnik. Nagyon szelíd, feltehetően jól érzi magát. Viszont mégiscsak "utcamacska" így.

Jót tennék neki, ha hazavinném és befogadnám? Van otthon egy másik ivartalanított nőstény macskám is, kérdés, hogy megszokná-e, nem vadulna el, stb...

Egy kutyám is van, ő nagyon macskabarát.

Köszönöm a segítséget!

2021. nov. 24. 08:30
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Nálunk is lenne szabad tere, nappal kint van a macskám az udvaron, nem nagyon járkál el. Éjjel viszont bent szokott lenni.
2021. nov. 24. 09:05
 12/33 anonim ***** válasza:
86%
teszteltesd le a macskát előtte különböző (halálos) betegségekre. Legalább felv/fiv tesztet csináltass a macskán mielőtt a tiéd mellé veszed!!!
2021. nov. 24. 09:06
 13/33 anonim ***** válasza:
22%
Lepontozott a sok tudatlan ciculi-bigyuli fan :) Szeretem a macskákat, de mint írtam (és sokan mások is írják) a macska csak hozzászokott az emberhez, nem háziasítva lett!! Nem úgy mint a kutya! A kutya tényleg feltétel nélkül szeret - ha kiérdemled nála.
2021. nov. 24. 09:07
 14/33 anonim ***** válasza:
67%
Pár hét és megszokja az új helyét, túléli, hidd el. Keress macskamentő csoportokat, konzultálj velük, nekik nagyobb tapasztalatuk van, hogy mire kell számítani beszoktatás soran. Egy a lényeg, hogy 3 hétig nem mehet ki a házból. Utana is inkább csak ölbe vagy hámmal, hogy megszokja a közeget, ne fusson egyből világgá. Szaglásszon körbe, nézze meg mire számíthat. Aztán lehet annyira megtetszik neki a lakásban, hogy ki se akar majd menni :)
2021. nov. 24. 09:09
 15/33 anonim ***** válasza:
86%

Apám a környék macskás nénije, a macskák önként költöznek be hozzájuk …. És van olyan, aki azóta ki se megy a lakásból, azok sem hülyék, hogy kóboroljon, mikor kettőt nyávog és enni kap

Vidd nyugodtan haza, de első körben orvos és karantén

2021. nov. 24. 09:09
 16/33 anonim ***** válasza:
22%
Nem. Attól hogy te kitaláltad hogy kóbor, még lehet gazdája. Első körben ki kéne deríteni, nem csak elvinni a macskát mert tetszik.
2021. nov. 24. 09:15
 17/33 anonim ***** válasza:
61%

Igen, vidd haza! Egy gyártelep nem biztonságos a számára! Nem mindenki szereti a cicákat, akár bánthatja is valaki. Ilyen helyeken ipari rágcsálóirtás (méreg) lehet ami rá is veszélyes. Jönnek-mennek az autók is. Lehet hogy aki eteti, pár hónap múlva már nem fog ott dolgozni, akkor mi lesz?

Beállt a hideg, nálunk már -7 volt éjjel, azért egy meleg lakás csak jobb egy üres, hideg üzemcsarnoknál!

Ha nincs ivartalanítva, hamarosan potyogtatni kezdi a kiscicákat, odacsapódik 1-2 kandúr és jövő ilyenkor már tízen is lehetnek a kolóniában. Onnantól kezdődnek a fertőző betegségek (macskanátha, fiv, felv) és a belterjesség... Akkor már csak egy állatvédő szervezet tud segíteni a problémán, sok pénzért, sok időráfordítással, más cicáktól elvéve az esélyt.

Hidd el, ha ezt a cicát most hazaviszed, nem csak egy életet mentesz meg!

A te cicádnak is jót tesz a társaság, nagyon téves gondolkodás hogy a macska nem társas lény! Ugyanúgy igénylik az ember vagy a fajtársaik közelségét.

Majd a megfelelő összeszoktatásra és orvosi ellenőrzésekre figyelj. Boldog cicás éveket kívánok 🙂

2021. nov. 24. 09:15
 18/33 anonim ***** válasza:
42%

Tényleg ennyire alap tájékozódás nélkül állatokat összeszedni? Az én macskámat az orrom elől akarták ellopni, mert "kint volt az utcán" Csak megjegyzem : addig szokott kint lenni , amíg én is ott vagyok, és a ház előtti kertet tessem rendbe, amúgy bent tartja a macskabiztos kerítés. ) Amikor meg rászóltam a "jótétlélek állatvédőre" hogy sürgősen adja vissza a macskámat, nekiállt hőbörögni hogy kint volt, tehát kóbor, ne pofázzak.

Úgyhogy kérlek, tájékozódj, és ha van gazdája, ne lopd el a más macskáját.

2021. nov. 24. 09:20
 19/33 anonim ***** válasza:
40%

Most olvasom hogy aggódsz hogy mekkora trauma kiszakítani a most megszokott közegéből. Hát, lehet hogy eléldegél, de egy nyugodt, meleg, biztonságos otthon 100x jobb. A cicák nem azért alszanak félig nyitott szemmel mert folyamatosan zsákmányra lesnek, hanem mert maguk is kicsik és sok veszély leselkedik rájuk odakint. Egy jó otthonban ez nincs így, nyugodtan, stresszmentesen élhetnek.

Hidd el, hogy egerek és madarak után kutatni sem olyan nagy élmény, nem beszélve arról hogy a madaraknak sem hiányzik még egy ellenség.

2021. nov. 24. 09:24
 20/33 A kérdező kommentje:

Mindenképpen tájékozódok, ma vagy holnap megkérdezem annak a cégnek a dolgozóit. Nem tartom valószínűnek, hogy háztól jön, mert innen nagyon messze van lakott terület. Nyilván én sem vinnék el olyan macskát, amelyiknek van gazdája. A mi otthoni macskánk is kimegy időnként az utcára.

Egyébként az a sztereotípia, hogy a macskák meglehetősen antiszociális lények a fajtársaikkal és az emberekkel is szerintem nem állja meg a helyét. Az sem, hogy csakis kizárólag a kaja miatt van az emberrel. Egy Duna holtág környékén lakok, mellettem szántóföldek, erdő, víz. Ha akarna a macska, akkor annyi kaját foghatna magának ott, amennyit csak akar.

Véleményem szerint a macskák viselkedése sokkal összetettebb, mint azt egyes emberek gondolják.

2021. nov. 24. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!