Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A szomszéd majdnem minden nap...

A szomszéd majdnem minden nap bezárja a macskánkat és nem engedi ki. Többször szóltunk már, de ennek ellenére is bezárja. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A sztori nyáron kezdődött, amikor nyaralni mentünk, ekkor a macskát apum etette, viszont ő minden nap dolgozott és csak este jött haza. Ekkor eltűnt 3 napra a macska. Miután visszaszereztük, egy idő után megint eltűnt, mert bezárták. Ez azóta számtalanszor előfordult, a felszólítás ellenére, hogy ne zárja be és ne etesse. Többször én és anyum is átmentünk szólni, de azóta ugyanúgy megtörténik. A cica kinti, de nagyon sokszor beengedjük amikor otthon vagyunk, viszont mikor dolgozunk, akkor kint van. Lenne helye a pincében addig, ahova kaját rakunk neki, ott meleg van és aludni is tudna, nem zavarja semmi, viszont mivel etetik(és sokszor kenyérrel vagy tejjel, amit nem szabadna egyen!), ezért nem szokta megenni a kajáját. Mi minőségi, rendes táppal és konzervvel etetjük, minden oltást megkapott, tehát rendesen van tartva, nem vagyunk felelőtlenek, mint amit sokszor megkaptam facebookos csoportokban. Több macskánk volt már, mind kint éltek és jó életük volt, öregen pusztultak el. Ezzel a cicával annyi gond volt, hogy mivel gyerekek mellől hoztuk el, nagyon bújós, barátságos macska, ezért könnyen odaszokott a szomszédhoz, amíg mi nem voltunk itt. Ők pedig gonosz módon ellopták.

Kérdés: mit lehet tenni ennek érdekében, hogy ez többet ne forduljon elő? Fel lehet-e őket ezért jelentni? Javaslatokat várok.

Köszönöm, ha elolvastad.

2021. nov. 22. 11:14
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
83%
40. Ez nem igaz. A macska szórakozásból is vadászik, nem kell éhesnek lennie. Az ivartalanításnak meg semmi köze ahhoz, hogy hova teszi a cuccot.
2021. nov. 23. 08:12
 42/59 anonim ***** válasza:
71%
38. Feleslegesen pattogsz, mert ez a központi törvény. Ami azt jelenti, hogy ha holnap valaki úgy dönt, hogy lemeérgezi a macskádat, az illető nem lesz felelősségre vonható.
2021. nov. 23. 08:15
 43/59 anonim ***** válasza:
76%

Bent kell tartani, vagy kennelt kell építeni. Baromi egyszerű. Egyébként nekem is 2 bentim van, valamiért sosem okoztak kárt és sosem szedtek szét semmit. És az alom sem büdös, annyi a titka, hogy rendszeresen pucoljuk.

A macskád átpártolt a szomszédhoz, mert ott beengedik és a szar kaja ellenére jobb dolga van.

Ha nem tetszik, akkor nem kell kiengedni.

2021. nov. 23. 08:17
 44/59 anonim ***** válasza:
70%
"Nem normálisnak azokat tartom, akik a házban tartják az állataikat." - A jogalkotók szerint te nem vagy normális, amiért hagyod a macskát kóborolni, és nem gondoskodsz róla, hogy ne tudjon elszökni a saját portátokról, náluk tegyél panaszt, meg az állatvédőknél, akik rendszeresen szednek össze elütött macskákat, akik már nem mennek haza.
2021. nov. 23. 12:31
 45/59 anonim ***** válasza:
48%
2021. nov. 23. 12:36
 46/59 anonim ***** válasza:
73%
3 éve kinti benti a macskánk. Egy éve lett egy másik, ő is fél évig kinti benti volt. 1 hónapja az út széléről szedte össze muterom elvérezve. Gondolj bele, a szomszédod jobban szereti a macskád mint te. Ha takarítod almot nem lesz büdös.
2021. nov. 23. 14:39
 47/59 anonim ***** válasza:
73%
Még te nevezed magad felelős gazdának? 😂😂
2021. nov. 23. 14:39
 48/59 A kérdező kommentje:

Szó sem volt néniről, nem tudom, honnan vették. Egy hozzászóló leírja, hogy néni zárja be, a többi írja utána a baromságot. Mint a birkák. Egymás után mennek, nem gondolkoznak. Ugyan ez a benti tartással. A választ még mindig nem kaptam meg. Nem kell gyűlölködni se, nem azért írtam a kérdést. Aki nem tudja elfogadni, hogy kint tartom a macskát, és érdemleges választ adni, görgessen tovább.

Egy oldalon olvastam egy jó ötletet: tanítsam meg a macskát arra, hogy ne menjen ki telken kívülre. Ez jó ötlet, hiszen még fiatal és tanítható. A pacsit is pár nap alatt megtanulta.

Szoktam neki kirakni kaját is, hogy ezzel is itt tartsam, de sokszor egy másik macska megeszi előle.

A szomszéd, aki bezárja, 3 házzal odébb lakik, valóban van egy néni, viszont ő nem szereti a macskákat, nem bántja, de ő nem engedi be. Az unokája lakik ott vele és annak a barátnóje. 30 év körüliek. Ők szokták bezárni. Ez a bezárás a házba történő bezárást jelenti, tehát mivel már oda szokott a macska, beengedik a házba és csak délután, estefelé engedik ki. Gondolkodtam azon, hogy odaadom nekik, mivel ez lenne a legjobb megoldás, de ők mentegetőznek, hogy nekik nem kell a macska, meg nem akarják ellopni. Csak konkrétan arra jó, hogy amikor odamegy, megdédelgetik, majd kiengedik, tehát felelősséget nem vállalnak érte. Ezért sem etetik macskakajával. Egyrészt ezért is féltem. A lakásban való tartás legfőképp a szüleim miatt nem jöhet szóba, ám szívem szerint én is bent tartanám, de legboldogabbnak akkor látom, mikor kint van és szabadon mászkálhat. Egyébként az "egész" utca ismeri, szeretik, a gyerekek játszanak vele, tehát nincs baj. Mikor eltűnt, akkor is többen kérdezték, hogy meglett-e, hoztak neki ételt, ráadásul az egyik szomszéd hozta haza onnan, amikor kiengedték. Kocsik nem üthetik el, mivel zsákutca és így nem száguldoznak. Tehát nem tudom, még mit írjak azoknak, akik azt írják, hogy nem vagyok felelős gazdi. Persze nyilván könnyű mindenkinek ezt irni, akiről kiderül, hogy kint tartja a macskáját. Mindenféle háttérinformáció nélkül. Na meg persze az is igaz, hogy az interneten könnyebb gyűlölködni...

2021. nov. 24. 14:51
 49/59 anonim ***** válasza:
88%

Csak mert zsákutcában laktok, a macska messzebb is elmehet, szóval de igen, elüthetik. Kutya is megtámadhatja. Az a baj, hogy állatvédők rendszeresen posztolnak ilyen kijárós cicákat, pocsék állapotban.

Építsetek kifutót, tegyetek görgőt a kerítésre, ha már csesztek beengedni a házba, vagy keress neki egy olyan gazdit, aki vigyáz is rá.

2021. nov. 24. 14:59
 50/59 anonim ***** válasza:
89%
Egyik mondatoddal ütöd a másikat. Korábban még azt írtad azért nincs bent, mert nem tud viselkedni, most meg már azt írod, hogy tanítható. Egyébként nem tudom mit háborogsz, megkaptad a választ, hogy kell neki egy kifutó, vagy fixen legyen bent. Kész. A többi mellébeszélés, meg kifogáskeresés csak.
2021. nov. 24. 15:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!