Van, hogy a cicák végig aludják az estét? Hozzá lehet őket szoktatni, hogy este aludjanak?
Befogadtam egy utcára dobott kiscicát, az állatorvos szerint 2-3 hónapos lehet. Egy kis energiabomba, nappal folyton szaladgál fel-alá a lakásban, játszik, stb. Viszont ez éjszaka sincs másképp.
A problémám abból adódik, hogy garzonlakásban lakom, tehát nincs külön szoba, ahonnan kicsukhatnám, miközben alszom. Így egész éjjel hallgatom, ahogy zajong közvetlen mellettem, ami miatt elég nehéz aludnom. 1-2 órákat szokott aludni, de azt mindig 1+ órás játék követi.
Sosem volt cicám, őt is főleg azért fogadtam be, mert nem akartam az utcán hagyni. Akinek több tapasztalata van velük: ez a játékos viselkedés csak abból ered, hogy még ilyen fiatal, és várható, hogy lassacskán majd lenyugszik? Vagy a macska személyiségétől függ, mennyire lustálkodó, és ezt valószínűleg nem fogja kinőni? Meg lehet nekik tanítani, rá lehet nevelni őket valahogyan arra, hogy az éjszaka aludjanak? Még nagyon fiatal, ezért remélném, hogy lassan hozzá tudnám valahogy szoktatni, hogy este aludjunk. Ha van esetleg valakinek tippje, az légyszi ossza meg! Azt már észrevettem, hogy közvetlen evés után nagyon felpörög, úgyhogy mindig alvásidő előtt néhány órával szoktam vacsit adni neki, hogy addigra egy picit lenyugodjon.
Hát ha ennyire aktív, akkor azért szerintem van rá esély, hogy ő alapvetően is ilyen típus, nem csak a kora miatt. De biztosan le fog nyugodni idővel, neki is kell a pihenés.
A miénk is eleinte már 3-4-kor jött hajnalban, evett, játszott. Idővel viszont tényleg elkezdett alkalmazkodni hozzánk, most már csak enni kér ilyen reggel 6 fele, utána alszik 8-9-ig is, amíg fel nem kelünk.
Ha egésznap egyedül lesz a cica és ennyire játékos, szerintem érdemes elgondolkozni egy társon mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!