Bolha a macskában?
Szep estet!
Lehetseges, hogy a macskamban bolha van? Par milimeteres, hosszukas testu bogarak vannak benne. Nem ugranak, csak nagyon gyorsak.
4 honapos cicarol van szo, mit lehet tenni? Allatorvoshoz csak kesobb van idopontunk sajnos, mert ingyenes kutya ivartalanitas van nala, igy mar csak jovoheten lathatja a cicat.
A bolha az állatok gyorsan mászkál, akkor ugrál ha nem az állatban van.
A leírás alapján tutira az, pláne ha vakarózik is. Fressnapfban lehet kapni bolha irtó cseppeket, addig is jobb mint a semmi, a lakást meg takarítsd át, mert a bolhák nagy része a környezetben tanyázik, és csak kis része van az állatnban, akkor mennek rá amikor vérre van szükségük, utána kiugrálnak pihenni
Foresto nyakörv vált be nekem a legjobban,de a legdrágább is.7000-től kezdődik az ára.
7 hetes kortól lehet rátenni.Kb 8 hónapig hatásos a doboza szerint.
Ahogy írták,a spot-on cseppentős is jó,de rövidebb ideig tart a hatása.
A fenti nyakörvet kijárós cica esetén érdemes,mert az a kullancsot is távol tartja.
Én az évek alatt úgy tapasztaltam ki,hogy március körül veszek rá új nyakörvet és azzal kihúzzuk a kullancs szezont és a bolha se megy bele következő tavaszig.Szoktam figyelni és ha gond van ,akkor lehet rá cseppet tenni. Nekem még sosem volt rá szükség.
Sokan nem szeretik a nyakörvet,mert felakadhat vele a cica.
Igen,ez valóban előfordulhat, szerencsére nekem még nem volt ilyen,de kijárós cicára egyébként is sok veszély leselkedik.
Bizony, a bolha ilyen.
Széthúzód a szőrt és eliszkol gyorsan. Nem nagyon ugrál, ha csak nem vakargatod meg a macskád.
Fürdesd meg kétszer alaposan bolhaírtó samponnal, utána mehet a Frontline rögtön a nyakra.
Bolha és kullancs riasztó nyakörvet pedig ajánlok egész évben tartani a macskán MEGELŐZÉS céljából.
Ha benti cica, akkor nagytakarítás - erős fertőtlenítőszerrel. Évekig képesek életben maradni a bolhapeték, simán belepotyoghattak a szőnyegbe, repedésekbe a padlón stb stb.
Mindenféle kisállat témában a Zállatorvos youtube csatornát ajánlom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!