Valakinek van ötlete erre, vagy csak a megválás van a macskától?
Nem szokványos probléma szerintem, ilyenre nem is számítottam, mikor macska mellett döntöttem.
RÁNK UGRIK!
Nem, nem játékból, hanem közlekedésből. Most sikeresen a gyerekem torkára ugrott, láttam, mikor engem próbált át ugrani és elszámította. 4 kilós állat, a gyerek sírva ébredt, fájt neki, nehezen kapott levegőt, de nem lett szerintem komoly baj, nem horpadt be a légcsöve.
Elég gyakori a macskánál, hogyha ágyban fekszünk rajtunk landol, vagy át ugrik minket és véletlen, vagy direkt mi vagyunk a célpont, hogy aztán befészkeljen. Az se nyerő, ha testünkre érkezik, de általában a fejünk bánja, az arcomon volt karmolás, mert rosszul érkezett a fejemre..
Mellettem van egy könyvespolc, arról is szívesen landol rajtam, szemben az ággyal meg egy ruhásszekrény, onnan is célozta már be a hasam. Ha random hasbavág 4 kiló zuhanó cucc, nem örülsz neki.
Egyébként lazán a fejünkre fekszik éjszaka, az ARCUNKRA, párszor durván lelöktem, ez már ritkul, de mondjuk egy héten 2-3x előfordul. Ha kizárom a hálóból 3 nap estéjét átnyávogja mikor eszébe jut, akár random 2kor, és kaparta, lökdöste az ajtót..
Már eléggé elegem van belőle, más baj is van vele(lelökdösi a dolgokat, ide oda pisil, gyerek játéktárolóiba is(alomnak látszik, ilyen ikeás), és mindent karmolászik pedig luxus óriás kaparófája van kettő, kilyuggatja játékból a teregetett ruhákat, felokádja a szőrcsomókat a drága szőroldó ellenére, általában ágyra, kanapéra..). Sok van a rovásán, de ez verte ki a biztosítékot. Veszélyes, ha egyszer a szemén landol véletlen, akkor annyi a gyerek szemének.
Elverni/rácsapni nem akarok, szép, bújós, nyugodt állat, de rohadtul elegem van belőle. Ha kiengedjük begyűjtik vagy elütik, eltéved vagy elkapja egy kutya, de már fontolgatom, hogy kinti/benti macska lesz, vagy valaki mást fog bentiként boldogítani.
Te mit csinálnál? Ez egy okos állat, nyávog az ajtó előtt, hogy beengedjék, ha nincs kilincsre zárva be tudja lökni az ajtót úgy, hogy beerőlteti a résen a mancsát, majd a fejét(így jön be fürdésnél), illetve a wcbe is pisil. Nyugodt, szelíd, de nem lehet így élni, veszélyt jelent, erős fájdalmat okoz és rosszabb is lehet.
120 nm kevés? Van egy gyerekem, mennyi ingert akarsz szegény macskára rásózni? Folyamatos játék van, sokat van cipelve, kergetve(majd a macska is kergeti a gyereket), random előbukkan a macska megijeszteni minket, a gyerek imádja "szivatni" a játékokkal, hogy elkapja a macska, és ez a macska labdázik is! eldobod elkapja püfölgeti a mancsával, majd leül mellé és várja, hogy eldobd újra.. babakocsiban tolva is van, halál nyugodtan ül benne. A macska nagyrészt fekszik napközben polcon, szekrényen, hűtő tetején, a falon direkt úgy vannak polcok, hogy mászhasson. Közlekedés közben szívunk, mikor vagy ideje jön, vagy innen megy el, az ágyról. Ha nem fekszünk, nem ugrik a fejünkre, a gyerek szobájában sem ugrik rá(csak rá ül az arcára), ott nincs honnan, kicsi ágy, nincs magaslat.
Tényleg jó természetű macska, néhány dolgára számítottam(mondjuk a szőrcsomót azt hittem megoldja a szőroldó, a kaparászást a kaparófák, a teregetett ruhák alábújását és velük való játékot mondjuk nem gondoltam), csak tárgyként kezel minket, ránk ugrik, ránk ül és ehhez nehéz, sérülést okoz vele. Korábban is laktam macskával, már az is nagy szó volt, hogyha a lábamhoz kucorodott az ágyra dagasztani és dorombolni(annak örültem), nemhogy a fejemre feküdjön vagy rajtam mászkáljon/landoljon. Szépen mindig kikerült, ha feküdtem körbesétált. Nem távolságtartó a miénk, mint a korábbi macska.
Add oda valakinek.
Minek így megtartani? Titeket zavar,a macskát a rossz szokásairól megszabadítani meg nehéz.120nm egyáltalán nem kicsi,valaki 30-40nm-en tart macskát és semmi baja.(bár az olyan macska nem is volt kint soha,max pórázon/hordozóban/kocsiban)
Még egy 4 évesnél is veszélyes ha ráugrál a macska,örülhettek,hogy nem lett nagyobb baja.
Ha ráugrik a mellkasára,vagy leérkezéskor bele marr valamiébe akkor nagyobb baj is megeshet,ha csak egy 3-5 kilós macskát veszel is..b*szki olyan mintha kb egy vasalót vagy pár téglát ejtenél a gyerekedre.
És magamból kiindulva..jobb,ha nem adod meg az esélyt annak,hogy komolyabb baj történjen a gyerekkel,mert azt a macska szívja meg,hiába nem rossz szándékkal ugrál.
Ha állatot akartok tartani kicsik mellé inkabb nyugodtabbat,szelídebbet.Nálunk például sokáig a papagájok voltak a nyerők,a 3 éves fiam mellé kaptam a születésnapomra egy párt.Csináltunk nekik együtt röpdét és elbohóckodott velük.Az egyiknek sokat játszotta le a kedvenc meséje bevezető zenéjét és megtanulta leutánozni a ritmust.:D
Nem rossz a macska sem otthonra,de rengeteg probléma van velük.Valakié jelölget hiába ivartalan,valakié folyamatosan nyávog akkor is ha kijárós,valakié folyamatosan bejárja a konyha pultot és mindenbe bele zabál..
Ez a macska sosem volt kint, fajta jellegű(nem fajtatiszta), direkt nyugodt, gyerekbarát típust választottam. Olyan is alaptermészete, leginkább fekszik, hagyja, hogy a gyerek hurcibálja(okosan csinálja, tartja a lábát a gyerek), meg labdázik, kergeti a játékait. Csak nem tartja az egészséges távolságot(gondolom sosem csaptak rá és mi sem, nem ismer rosszat.. azt tudom, hogy a nyakukon altatták pici cica korában a tenyésztői, küldtek róla vagy 100 képet, ahol a fejükön, nyakukon, mellkasukon szunyál a macsesz. Ez akkor még cuki volt, amíg kicsi volt nálunk is cuki volt, de már nagy, nehéz) Hasunkra, lábunkra, oldalunkra ugrik gyakran, de takaró alatt nem zavaró, csak feljajjdulunk, nincs nyoma. A fejjel van nagy gond. Tudtam, hogy macskával nehezebb, korábban két cicával laktam egy évig, de sok jó dolog is jön vele. Ilyen pofátlan macskát viszont még nem pipáltam, hogy ránk ugrik, átsétál rajtunk, elugrik a hasunkról, mintha ott sem lennénk, ugye erről senki nem ír, gondolom nem is átlag macska dolog, hanem csak a miénk ilyen..Gondoltam, hogy rá kellene sózni párat, hogy tartson és kerüljön kicsit, de a gyerek miatt nem akarom, meg amúgy sem ütök állatot szívesen..
Amúgy a miénk is jár a pulton, belezabál abba, ami elöl maradt, és sokat nyávog, de macska, ezekre készültem. Szerencsére nem jelöl, a mosdóba és a wcbe pisil csak. Arra nem, hogy a testi épségem kell féltenem, meg a gyerekét a kiszámíthatatlan becsapódásoktól és elrugaszkodásoktól. A legtöbb macska nem mászik rá az emberre, kikerüli, mert felfogja, hogy élőlény és nem léphet rá. Ez meg olyan macska, ha elsétál előttünk sem kerüli ki a lábunk, hanem rálép.
Vele nem is azért van probléma,mert ő ne lenne nyugodt vagy gyerek barát,nem szándékosan okoz sérülést.Csak nem tudja,hogy ti is sérülékenyek vagytok és gondolom kiskorában nem lett neki ez megtiltva sem,mert akkor még egy kis pehely volt.Most átlag 3-5 kilós pehely...:D
Ha megütöd sem fog leszokni a rossz dolgokról,félni fog és elszaladgálni előletek de amikor alkalom adódik úgyis újra vissza mászik amint nyugodtnak érzi a hangulatot hozzá,ő ismétlem nem tudja,hogy rosszat csinál és nem szándékosan csinálja.Kedveskedik,bújik,játszik,és így mert ő..ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!