Royal canin brit fajtatáp helyett?
Van más, briteknek szánt fajtatáp?
Esetleg olyan táp amivel ezt helyettesíthetem?
A concept for life britet próbáltuk, nagyon olajos, nem eszi.
Barmi mas.
Teljesen felesleges fajta tappal etetni, ezek minosegre is eleg gyengek, semmivel nem tudnak tobbet. Megnezted egyaltalan mennyi hus van pl a royalban? Konkretan kb 0, fel se tuntetik! Husevo allatnak ezzel kiszurni a szemet, raadasul meg egy vagyont is kifizetsz erte...erdekes.
Nyilván azért akarnék váltani, mert tudom hogy nem jó minőség.
Mást viszont nem eszik meg. Inkább éhezik, de akkor se.. Azért írtam ki a kérdést, hátha van itt brit macska gazdi aki tudna javasolni helyette mást.
Ha nem vesebeteg a cica, akkor Acana, Orijen, N&D a legjobb száraztápból…
Ezeknek viszont kicsit magas a fehérje tartalma.
Ha van rá lehetőség, akkor érdemes (mondjuk amúgy is) egy vérvizsgálatot megejteni 6 havonta…
Nekem 3 macskám van…
Évekig Acana tápot ettek (még a régi Acanát, azóta változtattak rajta), nem volt semmi bajuk.
Aztán 4 éves kora körül az egyiknek emésztési problémája lett, semmi nem vált be rá, kifejezetten gyógytápok sem.
Aztán rátaláltam az édesgyökeres bárányos N&D tápra, ami bár kifejezetten emésztéssegítő, de nem kifejezetten gyógytáp. Nagyon nagyon bevált!
A rendszeres hányás teljesen megszűnt…
A másik kettőnél meg váltottunk Acanáról Orijenre (ugyanaz gyártja csak ez drágább és kicsit több hús can benne).
Már 2-3 éve ezeket kapják, lassan 7 évesek lesznek a cicók.
A vérképük és viselkedésük alapján teljesen jól vannak…
Rövid ideig próbáltuk a Royal Cannint is, ami csodát tett a szőrrel, csak úgy ragyogtak, viszont a hasa meg mind a három macskának ment.
A mieink Britek, eddig ezeket próbáltuk: Brit Care, Brit Premium, Smilla, Wild Freedom
Mindegyik bevállt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!