E kis viccelődésből is látszik hogy a macska csak együtt él az emberrel. Gyakorlatilag érdekében áll az emberrel való kapcsolat. Náluk nincs kutyahüség. A macska az ember mellé szegödöt mert jól járt vele, haszna van a kapcsolatból. Szerintem függetlenek a macskák a gazdájuktól. Amolyan azt csinálok amit akarok állatok a macskák.
2021. okt. 26. 14:11
12/16 anonim válasza:
11# úgy is nézhetjük, hogy a macska azért van az ember mellett, mert kölcsönösen jó nekik, akár el is mehetne... A kutya meg, be van csicskulva, azért van mellette.
2021. okt. 26. 14:18
13/16 anonim válasza:
Nálunk a macska kétgazdás. Van a férjem és vagyok én. Mindenki mást utál. Ha elmegyünk 1 hétre, akkor anyukám jön át etetni, tőle duzzogva elfogadja a kaját és megenged 1-2 simit is, de ha nem muszáj, akkor ne érjenek hozzá.
Ha idegen jön, akkor meg egyáltalán nem engedi magát simogatni. Nem menekül, hanem morog és ráfúj a "betolakodóra". :D
De van olyan macska is, akinek mindegy hogy ki, csak valaki dögönyözze. Ez megint macskafüggő.
2021. okt. 26. 14:20
14/16 anonim válasza:
Vannak olyan macskafajták, amik nem alergizálnak, szerintem ez az egy jó dolog a fajtatiszta macskáknál. Én házi-párti vagyok, egyrészt ingyen lehet őket beszerezni és ugyanolyan bújosak és szeretetéhesek tudnak lenni. A házi macska szőrével nincsen gond, megoldja magának, de egy perzsának állandóan csak a gond van a hosszú szőrével, a szfinx és egyébb csupasz macskák meg a bőrükre nagyon érzékenyek
2021. okt. 26. 16:42
15/16 anonim válasza:
Nincs olyan macska, amelyik nem allergizál, mivel mindegyik macska nyálában jelen van az a fehérje, ami az allergiát váltja ki és mindegyik macska mosakszik, tehát kapcsolatba fog kerülni az ember ezzel a fehérjével, mivel rákerül a macskára. Még akkor is, ha szőre sincs. Van olyan, amelyikre azt mondják hogy hipoallergén, de ennek semmiféle tudomány alapja nincs. Az mérhető, hogy pl. a nőstények kevesebbet termelnek ebből a "fel d 1" nevű fehérjéből, illetve a kandúrok ivatalanítás után jóval kevesebbet termelnek belőle, mint előtte, de attól midnegyik termelni, nincs olyan, amelyiknek a nyálába ne lenne jelen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!