Mi legyen a "megörökölt" cicákkal?
Vettünk egy házat. Felújítandót, egy idős házaspártól. Nekik pedig van két macskájuk. Még kölyökként kerültek hozzájuk, bedobták őket. Most három évesek ivartalan nőstények. A cicák sosem mentek be a házba, kerti macskák, napi egyszer kapnak enni, a többit "leegerészik". A gond az, hogy nem akarják magukkal vinni. A férfi ugyan ragaszkodik hozzájuk, de az asszonyon látni, hogy csak a férje miatt tűrte meg őket. Panelba költöznek, és mivel állat lakásba nem mehet (ez náluk szent), ezért vagy otthagyják őket nekünk, vagy, van egy kisebb tanyájuk a város szélén, oda vinnék el őket. Na most:
1. Tudom, hogy a macskák nagyon nehezen szokják meg az új környezetet, a kijárósok pláne. Azon a tanyán is biztos van sok macska, amikről a tulajok nem tudnak, de területüknek tekintik, így ezek a macskák kvázi betolakodók lennének. Nem is mennének ki hozzájuk naponta mikor kérdeztem, hogy lenne az etetés, azt mondták, ha kimennek, kapnak, ha nem akkor egerésszenek.
2.Nekünk viszont most nem hiányzik macska. Szeretem az állatokat, viszont még pár hónapig biztos nem költözünk be, etetni sem tudnék minden nap elmenni.
3.Anyagilag sem hiányzik most pláne két macska, az etetés se olcsó, de egy macskának azért más is kellhet ( kellene is, mert az ivartalanítást kivéve egyik sem járt állatorvosnál, az egyikben ráadásul egy hatalmas kullancsot is láttam) Nem hiányzik most még ez az anyagi teher is.
4. Mi is eléggé átalakítjuk a környezetüket, a következő pár hónapban, ha maradnak is, nem a megszokott emberek lesznek körülöttük, hanem a felújítás hangjai, rengeteg fa van az udvaron ami majdnem mind ki lesz vágva stb.
5. Akarunk babát is. A toxoplazmózis pedig nem kis veszély.
6. A macskák személyisége. Az egyik nagyon szemtelen, megfigyeltem, ha az asszony nincs a közelbe, mindig bemenne a házba, még az ajtót is ki tudja nyitni, ha nincs zárva. Mi pedig szintén nem szeretnénk állatot a házban.
7. A másik viszont nagyon kezes, de rettenetesen félős. Az öreg emberen kívül senkihez sem megy. Nem tudom, hogy viselné a hiányát.
Bocsánat, ha hosszú lett, felelősségteljes döntést szeretnék hozni, bár tudom, hogy a felelősség a mostani gazdáinak kellene, hogy legyen, de nincs.
Ilyen körülmények között melyik a jobb döntés, azt mondani, hogy hagyják ott, vagy azt, hogy vigyék? Napok óta agyalok.
Szavazni is lehet, de megköszönöm, ha inkább írtok.
Azért megnyugtatnálak, hogy a toxoplazmát kis esélyed van elkapni a macskától. Ha egy macska fertőzött, akkor egész élete alatt 1x üríti a vírust, akkor sem tart tovább 2 hétnél.
Viszont bármikor elkaphatod mosatlan zöldségtől, gyümölcstől, kertészkedés közben, nyers hús nem megfelelő kezelésétől, vagy akár homokozóból.
Ezt csak azért írtam le, hogy tisztában legyél a veszéllyel és ne legyenek téves információk a fejedben a vírussal kapcsolatban.
Egyébként én azt mondanám, hogy vigyék el. Nekem is van 2 mentett macskám plusz egy kutyám, nálam sem férne bele anyagilag plusz 1 vagy akár 2 állat, szóval ezt a részét megértem.
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld.
Sajnos pénzt biztos nem adnának, az öreg asszony már bepróbálkozott, h amíg átvesszük a házat, addig is adjunk a kajájukra, ha már úgyis a mieink lesznek. Mondtuk, hogy nem, mert addig nem, a, mienkek, és még nem is döntöttünk. Nem erolkodott tovább,de adni tuti nem adna.
Etetni, ha minden nap etetni is tudnám őket csak egy nagyon olcsó valami saját márkás táppal. Ők valami prémiumot adnak neki vagyis a férfi, de e neve nem jut eszembe rakerestem akkor, nem olcsó. Anyagilag nagyon megvisel a ház megvétele és felújítása, hitelunk is van hozzá nem kicsi és ha baba jön neki is kell. Szóval nem tudom, mikor jönne el az az idő, hogy minden nap minőségi táppal tudnám etetni mind a kettőt, az állatorvosról nem is beszélve.
Egyébként a férfin látom, hogy elvinné, de nincs hova, a tanyára meg nem akarja, mivel ritkán mennek. Pontosan ezért szeretné ha mi befogadnánk őket.
Elvitetni nem akarom senki állatvédővel, hasonlóval, mert én is pontosan tudom, hogy akár a biztos halálba is mehetnek.
A toxoplazmózisról köszönöm az infókat.
Be lehetne zárni az ajtót igen, de nem akarok úgy élni egy kertes családi házban, hogy folyton zárva van. Szép, nagy ajtó, nyitható szúnyoghálóval, remekül tud szellőzni azon keresztül, a ház meg a teleken belül van. A babámat is szeretném majd a teraszon hagyni a babakocsiban, ha jó az idő , meg amúgy is. Az a baj, hogy a szúnyoghálósat ki tudja nyitni, és így bemegy, nem azért mert be akar, hanem mert kíváncsi. A venasszony jelenlétében ezt sose teszi, gondolom párszor megverte már. Nem akarok drasztikus eszközökhöz folyamodni, de ha nálunk maradnak én is le fogom szoktatni erről. Persze ez csak mellék szál, emiatt nem fogom azt mondani ne maradjanak. Van egy vizipisztolyom, akár mikor bejön, kapna egy adaggal. Például.
Még nem döntöttem, de még van pár hetünk. A cicák érdekét szem előtt tartva se tudom mi lenne a helyesebb. Valahol azt olvastam, a macska helyhez, a kutya személyhez kötődik. Így hajlok arra, maradjanak, bár ellátva nem lesznek valami fényesen. De ha tudnám, hogy a tanyán nem lenne bajuk, habozás nélkül azt mondanám, vigyék el őket.
Megpróbálom, de sok esélyt nem látok rá. . Ház vetelkor is az öregnek semmi szava nem volt, mindenben a nő döntött, emlékszem még a megtekintéskoris is mindent tőle kérdezett, látszott rajta, hogy talán még azt is a vénasszony dönti el, mikor mehet az öreg vécére. Az öreglány meg nagyon pénz éhes.
Szóval megpróbálom, de sok esélyt nem látok rá.
Szerintem ez az ő felelősségük, vigyék a macskákat. Életemben nem hallottam ilyet.
Amúgy én megtartanám őket személy szerint, és a maradékot is megeszik, szerinted mióta létezik macskatáp? Még az én gyerekkoromban is ismeretlen volt ez a fogalom itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!