Megörököltem egy törpenyuszit. Hogyan szoktassam le a bútorok rágásáról?
Hát, ha állat, (vagy ember) van egy lakásban, én nem bőrkanapét vennék, hanem egy mosható huzattal rendelkező, könnyen tisztíthatót... Én mellesleg még azt is letakarom egy takaróval, amit géppel kimosok, ha valaki leette vagy össze pisilte...
Ha olyat választasz, ami alá be fér a nyúl, és tömör fa az alja, akkor az sok problémát megoldhat... Nyuszi imád a gazdik alatt, biztonságos fedezékből tévézni. Ha helyből van helye alatta, talán nem próbál más úton bejutni.
Ha a lábát kezdi esetleg rágni, arra húzzatok zoknit. Nálam a zokni nem ingerli a rágcsálókat, csak a fa.
A rágcsálás dominanciai fitogtatás is lehet. A nyuszit helyből póbáld letiltani a kanapéról. Az öledbe ülhet, a kanapé viszont a te territóriumod! Ha amúgy ő a főnök a kapcsolatottokban, akkor nem lesz sétagalopp...
Ha ivaros, neveletlen kamasz a nyulatok, akkor érdemes nézegetni a nyúl ivartalnításban profi dokik listáját... Lehet hogy a hormonok feszítik, azért ás üreget a kanapékba...
És nagy mennyiségű fűzfaág a nyúlketrecben, plussz extra fincsi széna sokat segít. Éhesen hajlamosabbak a pusztításra.
A fehér ágytakaró is tök jól néz ki a kanapén. :)
Vegyél többet, akkor nem kell megvárni, amíg megszárad. Vagy amíg ráérsz mosni.
Sokkal könnyebb cserélni, mint a szoftvert a nyúlban, ha ez már egyszer a mániája volt, vagy a kanapét, ha ő nyerne a harcban...
Ráadásul ha tavasszal zöldet akarsz, vagy karácsonyra pirosat, az 1.000,- forintos kívánság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!