Aki főtt hússal eteti a macskáját, mennyit szokott neki adni és milyen húsból?
"Házikoszt, főtt kaja, zöldség, gabonafélék, gyümölcs, minden megy nekik."
Ragadozónak zöldség-gyümölcs? :D
Rengeteget olvasgattam e tárgyban mostanában, én erre jutottam:
Főtt, sült húsok:
A macska számára életfontosságú tápanyagok hiányoznak belőlük, minél többet etetsz belőlük taurin, és vitamin pótlás nélkül, annál változatosabb és súlyosabb hiánybetegségek lépnek fel. Mint a skorbut az embernél, csak nem a C vitamin, hanem elsősorban a taurin hiány miatt.
Nyers húsok, belsőség (szív, máj), darált csont:
A macskának ideális étek, csak meg kell találni az összetevők helyes arányát, a neten vannak kész receptek. A sertéshús életveszélyes és tilos, a sertéshússal érintkező egyéb hús szintén, a marhahús allergiát okozhat (de van amelyik macska erre bukik), a csirkehús OK (csak az én macskám "tisztán" nem eszi), egyéb hús OK. Nehezen etethető, mert hamar megromlik, nem nagyon lehet a tálban hagyni.
Tápok:
Egyik több, másik kevesebb emészthetetlen anyagot és mérget tartalmaz, de tápanyag szempontból nagyjából kiegyensúlyozottak, általában kockázat mentesen etethetők.
A főtt, és sült húsokat az én macskám már egyáltalán nem eszi. Kiskorában kézből még megette (a tálkájából már akkor se), de akkor még mindenből kért egy kis kóstolót, amit ettünk, ma, 1 éves korában már csak a chipsből és mogyoróból.
Némelyik kommersz tápot hajlandó volt enni, azt ette, amíg a nyershúsra át nem állítottam pár hete. Kb. 1/3 annyi hús kell neki, mint amennyi táp anno, és csak két naponta akad már komolyabb dolga az alomban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!