Mennyi a lesz a macskám élet tartalma?
A kinti macskák minden megélt éve ajándék, szerencsén múlik, hogy 1 vagy 5 vagy 12 évet élnek-e meg.
A bentiek várható élettartama 15-20 év.
Az én macskám 14 évet élt. Ivartalanított nőstény volt, viszont már 3-4 éves volt, amikor ivartalanítottuk. Egy egyszerű utcai mixer cica volt. A házba sohasem engedtük be, csak kinti cica volt. Sajnos szüleim nincsenek amellett, hogy a macskát is rendszeresen kell vinni állatorvoshoz, ezért utoljára az ivartalanításnál látta az orvos. Enni kapott szárazat, konzervet és maradékokat is.
Tehát láthatod, hogy egyáltalán nem volt elkényeztetve, és mégis ahhoz képest kinti cicaként nagyon sokáig élt.
18 éves a benti macskám és leszámítva hogy süket, semmi baja.
Azt, hogy egy kinti macska meddig él, elég sok tényező befolyásolja (autó, kutya, méreg, állatkínzó stb). Az, hogy most nem megy ki a kertből nem jelenti azt, hogy holnap sem fog.
#3 vagyok
#5-ös! Én is pont ezt mondtam. A szerencsétől függ, hogy meddig él, nincs még megközelíthetőleg sem pontos adat arról, hogy egy kinti macskának mi a várható élettartama. A tieteknek szerencséje volt, hogy ilyen nagyon hosszan elélt a veszélyben.
A magyar regisztrált rekord 21 év. Nem hivatalosan harmincon felüliekről is tudni vélnek emberek.
A szabadba kiengedett, vagy ott tartott macskák rövidebb ideig élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!