Miért lesz ideges a macskám, ha szagolgatom?
Mi vagy te, kutya?
Minek kell szagolgatni a macskát?
Te mit gondolnál, ha valaki a családodból csak úgy odamenne hozzád és elkedzene szagolgatni? (tegyük fel, hogy nem a párod az)
Na ugye :)
Minden macskának más a természete, ahogy kutyáknak, embereknek is. A te macskád nem szereti, ha szagolgatod, zavarja. A miénk se tűri senki másnak, csak nekem szabad, de tőlem el is várja. Jön, nyújtja a nyakát, tartja a fejét, még dorombol is szuszogáskor. Senki másnak nem szabad, csak nekem. Ez a mi közös játékunk. 🙂
De mint említettem, nem minden macska ilyen, pl a tiéd sem szereti. Ezt érdemes tiszteletben tartani.
Alapvetően azért, mivel szándékod van, ha szagolgatod (az Ő " nyelvezetük " szerint) és nem mindegy, hogy csinálod.
Ha fej, nyak környéke, tuti azt hiszi meg akarod mászni, főleg hogy párzás van, vagy dominálni, ha fiú cica, mivel nyaknál " fenyítik meg " a legjobban egymást a kandúrok.
Ha be azonosítod, köszöntöd, óvatosan az arcát kell csak szimatolgatni, ha engedi és úgy is fog utána köszönteni.
De ezt lehet megelőzi a szemkontaktusos bizalom.
Mellesleg egy trükk, a szemben kezdődik a macskák bizalma.
Ha kicsi korukban alkalmazzátok a hosszas nézést majd lassú szem lecsukást és ezt viszonozza a cica, akkor sokkal erősebb köteléket tudtok Vele kialakítani.
Szemkontaktus bizalommal nagyon hamar lehet köteléket kötni felnőtt macska korban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!