Csak nekem tűnt fel, hogy az oltott állatoknak sokkal gyengébb az immunrendszere és betegesebbek?
Szerintem ez hülyeség. Nekem egy 3 éves sziámim van, és egy két éves bengáli. Anyámnak 5 éves brit. Mind oltottak, leukózis ellen is.
Semmi bajuk. Sose betegek, teljesen egészséges, erős cicák.
Milyen háború lett itt egy ártatlan kérdésből. A monológ senkit nem érdekel, én egy kérdést tettem fel. Az illető nem tenyészti túl az állatait egyáltalán, 5 felnőtt állata van mind törzskönyvezett és még csak nem is rokonok. Beltenyészet sincs és egészen 3 évvel ezelőttig problémai sem
voltak. A nem
beoltott állataim közül a legidősebb 11 éves volt és egyetlen egy sem halt meg 6 éves kora előtt. Nála pedig már kölyök korban is, pedig az állatoknak vitaminok vannak felírva, vemhesség idején még ultrahangra is viszi őket, semmi hasonló gond nincsen ahogy az ismerőseinél sem. Ezért tettük fel az oltás kérdést. Érdekes módon ezelőtt a rengeteg oltás előtt az ő és a társai cicáinak sem
volt baja, miután elő lett írva a sok születés utáni, féléves stb. hirtelen mindenhol apadni kezdett az állomány. Nem azt mondtam az oltás a baj, egy feltevést mondtam, nem a kedves regényes úrnak/hölgynek nyomtam a szemébe, hogy szúrja magát lábon egy oltással és ellenőrizze belehal-e a Habsburg család. Ez egyszerű értelmezés lett volna és megkíméled magad a regénytől, tudsz 3 szóban is válaszolni lásd: nem értek egyet:)
#7 #8 -nak
Ez a szomorú igazság. Sok megbetegedés van, más állatoknál is, nem. kell tenyésztőnek/szaporítonak lenni. Igenis fontos az állat egészsége ez esetben is az adott személynek, ezért teszi fel a kérdését annak, hogy biztos megoldás-e az oltás. Gyengít az állatokon, ahogy az embereken is, egy ideig. Ha ezalatt az idő alatt kap el valamit az állat, persze, hogy elpusztulhat. Rengeteg új betegség van, amik miatt a védőoltások csak romtanak a helyzeten. A gyenge állatoknak is rettenetesen nehéz az oltás után helyrejönni. Én már rég nem tartok itthon állatokat, nem bírom, ha elhagynak hosszú idő után, főleg, ha mindent megtettem érte. Megkaptak minden oltást, állatorvos tanácsára! Már nem voltak fiatalok, bele is haltak én pedig szép summát fizethettem a vizitért és az oltásokért:) Édesanyám oltatja a kutyusát kiskora óta, most 16 éves és semmi baja. Viszont amit most kapott kis német juhászt pár éve, néhány hónapja meghalt, pedig szintén minden oltást megkapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!