A fehér macskák betegesebbek? Gyengébb az immunrendszerük, fogékonyabbak a fertőzésekre? Vagy ugyanolyanok, mint bármely más színű cica?
Azt már tudom, hogy pl. a fehér cicák nagy része süket, ami pl. pont a fehér színt is hordozó gén hibája.
A betegségekre is hajlamosabbak lehetnek?
Az én édes drága Hógolyó m epilepsziás lett, el kellett altatni múlt hét szerdán:(
Ott mondta a doktornő, hogy a fehér cicusok sajnos gyakrabban betegednek meg:(
Nekem az első cicám hófehér volt és 1999-ben fogadtam be kb egy évesen, soha semmi baja nem volt, a hallása 13-14 éves kora után leromlott de 16-17 vagy több évet így is élt. Tavaly halt meg szegény egy emlődaganat műtét után, hirtelen megállt a szíve vagy nem tudom. A lánya (2000.04.12) túlélte, de sajna idén januárban hirtelen leállt a veseműködése, reggel vittem volna kontrollra mert injekciókat kapott, de nem tudtam már a dokihoz bevinni sajnos.
Az alomban a kiközösített, leggyengébb cica volt (cumiztattuk) mégis élt majdnem 16 évet és csak tavaly lett ivartalanítva (szintén emlődaganat) mivel benti cica volt. Szerintem nem mondható el általánosságban, hogy gyengébb lenne a fehér cica immunrendszere. Ha csupa jóval el van látva meg higénikusan van tartva, ugyanannyit él egy fehér cica is mint egy cirmos vagy vörös vagy bármilyen.
A legújabb fehér cicám amúgy autoimmun beteg, de így kaptam, azon kívül, hogy néha undi, nem mondhatnám hogy beteges. Étvágya mint az elsőnek, meg ugyanúgy fújtat ha megsértődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!