Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért gondolják sokan,hogy a...

Miért gondolják sokan,hogy a macskák szívtelenek?

Figyelt kérdés

Már régóta vannak macskáim

De mindennap szembesülök olyan tényekkel,hogy "macskát akarok,de az meg olyan szívtelen",meg hogy mit csinál egy kutya ha hazajössz meg egy macska (csak ül) ,hát kikérem magamnak,a cicáim(igaz nem mind) mindig ott várnak engem a kapunál mint a kutyák xd ,rengeteg cuki fej néz visszarám és nem gonosz nézés..

Látok olyat is hogy nem lehet megsimogatni..

A kisebbik cicám amint leguggolok fut oda hogy simogassam meg.

Lehet hogy vannak ilyenek.

Ha csak egyszerűen nem szeretik őket megértem.

De ne találjunk már ki okokat amik nem minden macskára igazak...

2021. aug. 27. 13:44
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
72%
5ös. A kutya falun erre is való, hogy figyelmeztesse a gazdát. Nem az a dolga, hogy szépen nézzen minden idegenre aki megközelíti a kerítést, mert akkor már rég késő lehet amikor már ott van vagy bemászott, hisz leütheti a kutyát ha közelebb ér stb . A szomszédunknál rengetegszer jött jól az időbe szólt jelzés.
2021. aug. 27. 14:16
 12/38 anonim ***** válasza:
55%

Akkor most utáljuk a kisgyerekeket is azért, mert ok nélkül üvöltenek. Ennyire értelmetlen lények, hogy nem tudják felfogni, hogy nem kell üvölteni? Kicsit több empátia lehetne benned más lények iránt.

A macskák sokkal függetlenebb lények, mint a kutyák. Csak kajálni járnak haza, nem azért, mert hú de szeretik a gazdit. Ellenben a kutyától rengeteg szeretetet lehet kapni. A macskák közül amúgy vannak nagyon bújós, barátságosok is, de a nagy részük tiszta idegbeteg, szétkarmolják az embert. Nem is megyek már át ahhoz a barátnőmhöz, akinek macskája van, mert hiába próbáltam közeledni felé meg simogatni, mindig rámugrott, belém vájta a karmait. És mindenkivel ilyen. Kéne a francnak egy ilyen méregzsák otthonra. A kutya max eleinte ugatja az idegent, adsz neki egy jutifalatot és már a barátod. A kutyákkal mindig jól kijöttem, a macskáknál olyan érzésem van, hogy van bennük valami kiszámíthatatlan gonoszság. Egyik pillanatban engedi, hogy simizzem, aztán ok nélkül belémharap vagy megkarmol. Kutya ilyet még nem csinált velem, pedig volt már vagy 5 kutyám és ismerősök kutyái sem bántottak soha.

2021. aug. 27. 14:16
 13/38 anonim ***** válasza:
46%

1. nem volt még nekik

2. Érzelmi intelligenciájuk 0 és abban mérik a szeretetet, hogy "azt csinálja amit mondok és nyalja a seggem" akár ember, akár állat.

2021. aug. 27. 14:17
 14/38 anonim ***** válasza:
78%
Evolúciós oka van. A házi macska őse magányos vadász volt ezért nem fejlődtek ki annyira a kommunikációs / szociális képességeik. Macskákat emiatt szívtelennek nevezni kb akkora hülyeség mintha az introvertált emberekre mondanánk ugyanezt, mert nem ugrabugrálva, fülig érő mosollyal fejezik ki szeretetüket.
2021. aug. 27. 14:17
 15/38 anonim ***** válasza:
59%
Macska nem szívtelen, csak öntörvényű, számító, antiszociális állat. Vannak macskafajták amikre ez kevésbé érvényes,(Ragdoll, Maine Coon, Scottish Fold stb...) de nagy átlagban ez a helyzet. Jelenleg, 2 macskám van.
2021. aug. 27. 14:20
 16/38 anonim ***** válasza:
52%

#12:

Én nem falunk lakok, mégis ez megy. De egyébként meg ott sem tartom szükségesnek, szimpla agresszív viselkedés. Bőven tudna intézkedni, ha már valós a veszély. Szóval igenis zavar ez a viselkedés és teljesen jogosan.

2021. aug. 27. 14:25
 17/38 anonim ***** válasza:
58%
Legyünk akkor is empatikusak, mikor a hírekben azt hallani, hogy egy idősebb embert halálra marcangolt az ember legjobb barátja. Biztos csak a dolgát végezte, nem igaz?
2021. aug. 27. 14:25
 18/38 anonim ***** válasza:
54%

De egy macska mitől lenne kevésbé agresszív? Csak mert nem ugat?

2021. aug. 27. 14:27
 19/38 anonim ***** válasza:
70%
Nem szeretem a kutyákat, pl. a kerítéses idegbaj miatt sem, de én úgy tudom, hogy amelyikek ezt csinálják, azok nem a munkájukat végzik, hanem a legtöbb kutya egészen egyszerűen van a kertben mint egy bútordarab és kb. semmi stimuláció, különösebb törődés nem jut neki, a kertből sétálni meg eszébe sincs senkinek kivinni, mert kertbe van "minek". Szóval azok viselkednek így, akiknek az egész életében ennyi történik, hogy valaki elmegy az utcán...
2021. aug. 27. 14:28
 20/38 anonim ***** válasza:
60%
Mert nem ismerik a macskákat, vagy nem tetszik nekik hogy a macska nem szolgalelkű lény.
2021. aug. 27. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!