A kandúr macskánk most 6 hónapos. Az utóbbi időben elkezdett össze vissza pisilni a lakásban.(kanapék,ágy,padló) Benti cica. Túl korai lenne még neki az ivartalanítás?
Nem.. Ne várd míg rosszabb lesz.. Én vártam vele picit több mint egy éves koráig, igaz ő 9-10 hónaposan kezdett jelölni, de utána agresszív lett...
Ivartalanítás után nem jelölt, nem is agresszív, viszont ugyan olyan kis fürge zizi mint volt, nem lustult el, és nem is hízott meg,eddig még.
Azért is tanácsos elvinni, ha elkezd jelölgetni, mert ha ez szokássá válik nála, nem hagyja abba az ivartalanítás után sem... tapasztalat...
Ha már kezdett jelölgetni, a lehető leghamarabb vidd el.
Ekkora baromságot...Miért dumálsz bele abba, amihez semmit sem értesz?
Egy évesen a kandúrok már bőven jelölgetnek, ivarérettek is. Ha mindegyiket akkor állnának neki műteni, rég bajban lennénk, mert egyrészt addigra iszonyat sok agresszív, fájdalmas pillanatot okoznának, kijárósok csinálnának kismillió kiscicát, másrészt jó részük le sem szokna a jelölésről.
5-6 hónapos kandúr már gond nélkül műthető, amennyiben az altatáshoz szükséges minimális súlyt eléri!
A (növekedési) hormontermelése meg képzeld, nem fog leállni attól, hogy a heréit eltávolítják. Ha így van, szerinted miért nem rohangálnak ezrével fejlődésben visszamaradt kandúrok mindenfelé meg miért vállalják az orvosok a műtétet? Nem gondolod, hogy óriási perek lettek volna már abból, ha macskák ezreinél fordult volna ez már elő?
Mellesleg pl az én házi kandúrom is 6 hónaposan lett ivartalanítva, ehhez képest most egyévesen 6-6,5 kg és majd egy m hosszú kinyújtózva, de biztos visszamaradt a növésben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!