Adjatok minél több választ segítséget, tanácsot! 5 hét után meglett a 15 éves cicánk?
Kiesett az ablakon hiába kerstük, már eltemettük, de tegnap meglett!
Bevittük a Lehel téri ügyeletes állatkórházba, ahol Macskássi doktornő (akit szívből gyűlölök, és remélem minél előbb utoléri a kínos halál) vette kezelésbe, kiszedett belőle pár kullancsot, beadott neki egy roboráló injekciót, ezután kijelentette, hogy a macska nem kooperatív (melyik macska együttműködő?) és meg sem vizsgálta rendesen csak frontline-t tetettet rá és annyit mondott etessk itassuk.
Kérdéseim:
1. Rengeteg pici kullancs van benne, szedegetjük folyamatosan, de még most 24 órával a cseppek után is élnek. Elég a frontline?
2. A fülén rengeteg miteszerhez hasonló, bőrszínű kullancsszerű élőlény van. Alig pár miliméteresek. Ezek is kullancsok? Vagy mik ezek?
3. Rettentő rühes a füle. Erre nem adott semmit a doktornő... Mit csináljunk?
4. Eszik, iszik, de mindig csak nagyon keveset, pedig lelkesen áll neki. Egyszerre nem tud sokat enni ez normális?
5. Iszonyatosan lefogyott, kövérke öreg hölgy volt, legalább 6 kg, most jó ha van 2. Elég furán megy. Talán eltört valamije? Rendbe jöhet még?
6. Nem látom úgy, hogy szenvedne, nem szeretnénk elaltatni, ha nem szenved. Viszont se a szóra, se a kezünk látványára nem reagál, viszont a símogatásra rögtön dorombol és hízelkedik. Szerintetek szenved? Milyen a cica, mikor szenved? Tényleg nem tudom.
7. A másik cicánk nem megy a közelébe, ha mégis, akkor fúj rá nagyon csúnyán, pedig régen szerette. Féltékeny? Vagy valami betegséget érez rajta?
Holnap visszük egy IGAZI állat orvoshoz, de addig hogy segítetnénk rajta? Csak hagyjuk pihenni és ne b@szogassuk? Azzal többet ér, mintha folyton piszkáljuk?
Köszönöm.
Épp akartam írni,hogy vigyétek másik orvoshoz=) A másikat meg jól tarkón kellett volna vágni:@
egyébként szerintem hagyjátok pihenni,etessétek itassátok,simogasd...De ne erőltess semmit neki. Egyébként ha élőlények vannak rajta akkor ne nagyon vidd a szobád közelébe,ki tudja mik azok:S Ha próbál enni,akkor nem hiszem, hogy nagyobb baja lehet! A macskák nagyon szívósak ám.
Sajnálom szegény cicust, de mielőbbi gyógyulást neki=D
1. frontline nekünk mindig is hatottt a cicánknál
5. hát ha házi cica akkor nincs nagyon hozzászokva kinti körülményekhez szval ez is lehet a lefogyás mögött.
Szerintem jobb ha békénhagyod , ilyenkor a miénk se nagyon szerette ha baszogattuk:S És egy 15 éves cica már nem olyan fiatal...de remélem a másik áállatorvos tud segíteni rajta. jobbulást neki:S
Köszönöm, a válaszokat!
Igazából, már eltemettük őt ezalatt az 5 hét alatt, szóval ha meghal akkor persze rosszabb lesz, de legalább megadhatom neki a végtisztességet.
Sajnos panelban lakunk ezért sem volt rajta se nyakörv, se csepp... Én azt hittem hogyha bevisszük az ügyeletre, akkor kap kullancs irtó fürdőt, de nem kapott nem is ajánlották, remélem a mi dokink holnap több támpontot ad... Képzeljétek el még az asszisztens finnyogott egy csomót, mert nem akarta lefogni, úgyhogy mi fogtuk le, és kértünk betadine-t az összekarmolt kezünkre, és azt is finnyogva adott... Azt hittem, hogy azért abban az állatkórházban csak IGAZI állat orvosok dolgoznak.
A kérdéseidre szerintem csak a holnapi doktor tudja a választ. Nagyon szomorúan olvasom, hogy így bánnak a cicával. Remélem, hogy helyrejön. Tudom mit érzel, tavaly az én kandúrom is eltűnt 6 hétre, végül rátaláltam, de nagyon jó állapotban volt, valaki elkezdte etetni. Mekkora öröm volt mikor meglett :) Sosem felejtem el, gondolom te sem!
Minden jót holnapra, bízom benne, hogy egy állatszerető orvoshoz kerül, ahol a cicád nem csak egy a sok közül.
És bocsánat, hogy egy kérdésedre se válaszoltam.
Megröntgenezték és kiderült, hogy eltört a combcsontja, de már nagyjából összeforrt, úgyhogy nem lehet vele mit kezdeni, fájdalom csillapítózni kell szegénykémet. Basszus repedt csonttal hogy lenne már kooperatív? Egyelőre úgy néz ki nem kapott el fertőzést, és a doki meg is dícsérte, hogy milyen kis szívós. :)
Megyek is haza ápolni a nagy beteget, azóta már nagyon belejött a pocak tömködésbe. :D
Egész életében fájdalom csillapítózni kell, vagy csak amíg összeforr? Sántítani fog, vagy rendbe jön?
Amúgy az az állatkórház nekem sem volt szimpatikus, még egyszer csak akkor vinném oda a macskámat, ha minden egyéb lehetőség kizárt.
Csak amíg összeforr, szerencsére. De sajnos a paraziták rákúsztak a fülére, mert semmit sem hall. Nagyon más lesz így az élet, tegnap is percekig kutattam a lakásban, mire megtaláltam, mindig is hallgatott a nevére.
/Előző: Rád jobban illik ez a kifejezés.../
Nem kooperatív?? Persze, hogy nem, A legtöbb macsek nem az, úgyhogy ez nem lehet kifogás. Sőt, az enyém pl. már-már emberevő kategória, ha az orvosi rendelőbe bekerülünk, de szerencsére van olyan orvos, aki ezt a problémát se perc alatt megoldja és korrekten kezelni tudja a cicát.
Sajnos, a Lehel útiban én sem bíznék, csak a megszokott, korrekt, tapasztalt állatorvosunkban, akihez a cica 5 hetes korától járunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!