Van egy 10 éves yorkshire terrier kutyánkat szeretnénk elajándékozni. Ehhez kérnék tanácsot, segítséget. Milyen hatással lehet rá a változás? Meg tudja-e szokni az új környezetet, új gazdáit? Hogyan történjen az ajándékozás menete?
10 éves kutyával simán előfordulhat, hogy bele is hal a gazdi hiányába :(
Ne tartsátok vele a kapcsolatot semmiképpen, attól csak rosszabb lesz.
Kedves első, szerintem amíg nem tudod, hogy a kérdező miért döntött így, addig válogasd meg a szavaidat, és ne ilyen stílusban válaszolj.
Írj annak ilyet, aki kirakja a kutyáját az utcára, aztán az vagy túléli, vagy nem...
Kérdező, nem tudom, hogy van e yorki fajtamentés, de akár az ő segítségüket is kérheted.
És én azt javaslom, hogy ha találtatok neki gazdit, akkor utána ne látogassátok, mert a kutyát megviselné. Egyébként sem fiatal már, nem lesz neki könnyű az elválás. Könnyítsétek meg az ő helyzetét, amennyire csak lehet.
Inkább kerítsetek valakit aki levinné sétálni néha. Egy 10 éves "bogaras" kutya már nem fog más gazdát elviselni. Csak végső esetben ajándékozzátok el.
Szomszéd bácsink elajándékozta a hamis német juhászát, aztán napokig csak sírt. Ő sem gondolta, hogy ez így fog fájni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!