Mitől megy a hasa a foxi kutyusnak néha, pedig nincs változás az étrendjében?
Nekem lenne egy harmadik tippem is, szerintem tuti, hogy valami baj van azzal, amit eszik. Nem lehet, hogy a csirkére allergiás, érzékeny? Általában az szokott gyomorégéssel (fűevés), hányással, és fosással járni, nagyon gyakran is. Szerintem most egy pár hétig vond ki a csirkét az étrendjéből, és valami mást adj neki enni. Egyébként hozzáteszem, mindennap a máj sem egészséges, hiszen a máj kiválasztószerv minden embernél/állatnál, az gyűjti össze a méreganyagokat, ami rohadtul nem egészséges mindennap. Heti 1x az én kutyáim is kapnak, jutalomfalatként, de így nem szabadna, ahogy te csinálod.
És belegondoltál már, hogy normális-e amit adsz a kutyádnak mindennap? Rizs, csirkemáj, zuza, sajt, kefír, müzli, csirkehús? Ezt nem gondolod hogy kb. olyan, mintha magyar szóval összesítve mosléknak nevezném? Oké, hogy nem az, gondolom külön neki főzitek, nagy szeretettel, de ebben semmi tápláló, semmi egészséges nincs, főleg úgy, hogyha már gondolod nem csak pár napja csinálja a hányós-fosós történetet. Ezt így nem szabad. Szerezz be valami jó minőségű tápot, és ne csak nasinak kapja, hanem az legyen a főeledele. Csak az, néha maradékot is kaphat, de pár hétig semmit, csak azt, hogy kiszűrd, van-e érzékenysége. Jobb, és megfizethető tápok listája: Brit, Dog Chow, Josera, Belcando, Trainer. Ezeket még ajánlani is tudom, vagy a felsőbb kategóriát: Orijen, Acana, Happy Dog, Royal Canin, stb. Egy foxinak nem olyan drága a havi tápadagja egy jó minőségű tápból, szerintem 3000-4000 forintból bőven kijön jutalomfalatokkal együtt. Ha nem eszi meg, akkor elveszed tőle, és következő etetésnél megkapja. Meg fogja enni 2-3 nap után..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!