Ártanék a cicámnak, ha hámban sétáltatnám?
Brit kiscica, most lesz 3 hónapos. A tenyésztő is bent tartotta és nálunk is lakásban van, de van udvarunk ahova levihetném. Mikor hoztuk haza rettentően félt a kocsiban a zajoktól, ma pedig állatorvoshoz vittük és szegénykém végig remegett és kétségbe esetten nyávogott. Arra gondoltam, hogy néha kivinném kicsit,hogy szokja a világot. Nem tudom a hám mennyire káros neki, viszont szabadon kiengedni nem szeretném, mert félek nehogy baja essen vagy ellopják mivel nem kis összegű cicáról van szó.
Akinek benti cicája van ezt hogyan oldotta meg? Szerintetek egy cica meg tudja szokni a hámot?
Más a pszichológiája egy macska sétáltatásnak, mint a kutya sétáltatásnak.
Nagyjából annak a reciproka.
Vagy úgy is mondhatnám, úgy kell macskát sétáltatni, mint ahogy a legbalf@szabb kutyagazdik szokták a kutyáikat sétáltatni.
Ha ezzel tisztában vagy, nem tudsz neki ártani, mármint mentálisan, és ha ezt tiszteletben tartod, az eleve kizárja, hogy fizikailag árthass neki, hiszen ennek az esélye se lesz meg.
Olvasgass a témában, vannak jó leírások, ha az alapok megvannak, minden további nélkül kivitelezhető.
Köszi a gyors választ!
Azt sejtem, hogy nem fog az utcán sétalni, mint egy kutya mivel az már most látszik, hogy nagyon öntörvényű cica. Csak nem tudom, hogy azzal ártok neki többet, ha ritkán viszem ki (kb.csak a dokihoz) és olyankor fél vagy, ha hámmal korlátozom a mozgását.
1-es vagyok, alapvetően nem értek egyet azzal, hogy bármilyen macskaféle egy lakásban élje le az életét, úgyhogy ha hámhoz szoktatható, akkor azt az én felfogásomban kötelezően ki kell használni, és megismertetni a világgal.
A hámmal való korlátozásnak megvannak a maga szabályai, de ez elhanyagolható korlátozás ahhoz képest, ha egy macska 100 négyzetmétert ismer a világból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!