Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ez így mennyire gáz, ha...

Ez így mennyire gáz, ha elegem van a cicák óbégatásából?

Figyelt kérdés

Egy A,B,C,D,E lépcsőházból, s benne különböző méretű lakásokból álló társasházban élünk, és az összes lépcsőházhoz közösen tartozik egy - hát, szinte zsebkendőnyi méretű kis, befüvesített kertecske, rajta egy paddal, székkel, meg van némi szeder.

Ide keveredett jópár macska. Nem tudom, kié, pontosabban az egyiknek tudom, hogy van tulaja, de ő ivartalanítás-ellenes. Lehet abból bajom, ha a cicák folyamatos óbégatásának megszöntetése érdekében elviszem őket ivartalanítani?

2021. júl. 9. 06:05
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
80%
2021. júl. 9. 09:45
 32/37 anonim ***** válasza:
85%
Hű de nincsenek itt tisztában egyesek alap dolgokkal...
2021. júl. 9. 09:45
 33/37 anonim ***** válasza:
50%

Hagyni kell hadd szaporodjanak és szarjanak mindenhová🤭

Itt mindenki olyan okos

Igen,ez NEM önbíráskodás,ennyi

2021. júl. 9. 10:30
 34/37 anonim ***** válasza:
78%

Milyen bajod? A "gazdák" megvernek? Az lehetséges.

Feljelentenek, mert csak? Feljelenteni mindent is lehet, megtörténhet.

Ha feljelentenek, akkor bárki is akár megrovásra ítél? Nem, ez nem történik meg.

Fun fact: nem tárolhatja senki a tulajdonát (itt macskáját) a közös területen a tulajdonostársak beleegyezése nélkül.

2021. júl. 9. 10:35
 35/37 anonim ***** válasza:
7%
Akkor tisztázzuk: a kérdező a tolvaj, aki tudatosan lopásra készül. Tök mindegy mivel igazolja magának a lopást. Nekem is volt szerencsém a mocskos fajtájához: egy ilyen mint ő, szó szerint az orrom elől akarta elvinni- csak a hiszti elkerülése végett mondom, ivartalanított- macskámat. És még neki állt följebb mikor ráförmedtem hogy azonnal adja vissza a macskámat. Mert a macska az ugye nem tulajdon ha nem tudom pappírral igazolni... Pedig az a tetű is pontosan tudta hogy van gazdája a macskának. Ez egy etikai kérdés, már ha mond valamit ez a szó a díszes társaságnak. Arról szól, hogy normális ember nem nyúl a más tulajdonához... Hanem egyéb megoldást keres a problémára. És most jöhet az önigazolás, hogy miért jogos lopni....
2021. júl. 9. 10:44
 36/37 anonim ***** válasza:
82%

35, remek, a lopás szót sem érted.

Az hogy orvoshoz viszi, nem lopás.

Jót tesz neki. Tudom-tudom, a magadfajta állatkínzók annak örülnek ha felelőtlenül szaporítanak az emberek, hadd szüljön az a macska évi 2-3 almot akiknek majd nem lesz jó élete mert senkinek sem kellenek, hadd üsse el az autó, hadd mérgezzék meg, és az extrém hormoningadozás miatt hadd alakuljanak ki nála olyanok mint a gennyes méhgyulladás vagy az emlődaganat.

Micsoda gonosz ember a kérdező hogy ezeket el akarja kerülni, jujujj...

Sajnos az ilyen őstulok falusi bugrisok akik mindenhol fellépnek az ivartalanítás ellen, a normális falusiakat is lehúzzák a városi emberek szemében.

2021. júl. 9. 10:49
 37/37 anonim ***** válasza:
61%

35,

Macska felvétele közterületen, talált dolog, birtokba vételének megvan a jogi útja. Nyilván, ha ezen nem tervez valaki végigmenni, az lopás.

Közös használatú területről van szó. Ha a macska gazdája ivartalanítás ellenes, akkor a törvényes megoldás, hogy birtokvédelmet kell ellene kérni (hiszen az ivaros macska vizelete büdös).

Vagy a kevésbe macerás módon "ellopja" hogy "csonkoltassa".

De egyébként, egyetlen egy macskáról tudja, hogy van gazdája. Szerintem ki kellene plakátolni, hogy amelyiknek van tulajdonosa, az jelentkezzen. Aztán lakógyűlésen felvetni, hogy mi legyen?

2021. júl. 9. 11:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!