Ez így mennyire gáz, ha elegem van a cicák
óbégatásából?
Figyelt kérdés
Egy A,B,C,D,E lépcsőházból, s benne különböző méretű lakásokból álló társasházban élünk, és az összes lépcsőházhoz közösen tartozik egy - hát, szinte zsebkendőnyi méretű kis, befüvesített kertecske, rajta egy paddal, székkel, meg van némi szeder.
Ide keveredett jópár macska. Nem tudom, kié, pontosabban az egyiknek tudom, hogy van tulaja, de ő ivartalanítás-ellenes. Lehet abból bajom, ha a cicák folyamatos óbégatásának megszöntetése érdekében elviszem őket ivartalanítani?
igen feljelenthet, az övé a macska neked nincs jogod sehová vinni
2021. júl. 9. 08:42
12/37 anonim válasza:
Megnézném én azt a feljelentést.... Nem lesz belőle ügy
2021. júl. 9. 08:50
13/37 anonim válasza:
Persze hogy nem.Nyugodtan vigye csak.Legalább valaki tud gondolkodni és nemcsak "De cuki pofi" gondolata van hanem felelősség érzete is.
2021. júl. 9. 08:52
14/37 anonim válasza:
#8 100%
#10 45%
Komoly oldal eza gyk...
2021. júl. 9. 08:53
15/37 anonim válasza:
Ivartalanítás párti vagyok, de a szememben elítélendő ha valaki tudja hogy gazdás a macska, és a tulajdonos akarata ellenére ilyen beavatkozást végeztet a cicán. Meg kell győzni a gazdit, hogy a cicának ez jobb, felhívni a figyelmet a betegségekre amiktől megkíméli a kedvencét ha ivartalaníttat. Esetleg ha rossz anyagi helyzetű, felajánlani neki a pénzbeli segítséget. HA nem megy bele, akkor viszont tenni lehet ellene, mert a közösség nyugalmát zavarja a macska ivarzáskor. Senki sem köteles tűrni hogy napokig üvöltsön a macska az ajtaja előtt. De nem, nem műttetném meg csak úgy a más macskáját.
2021. júl. 9. 08:53
16/37 anonim válasza:
#15 Amelyik cicában nincschip annak jogilag nincs gazdija.
Ennyi.
2021. júl. 9. 08:55
17/37 anonim válasza:
Nem hát. A macska állítólagos gazdájának a dolga biztosítani azt, hogy az állat a telkén belül maradjon. Ha elkóborol, onnantól legális eszközökkel befogható. A chipet ellenőrzik és ha van, akkor egy bizonyos bírság befizetése után a tulaj viheti az állatot. Ha nincs chip, akkor altatják.
Nem a semmiért tartják a felelős gazdák a házban vagy zárt macskakennelben a cicájukat.
2021. júl. 9. 08:55
18/37 anonim válasza:
Ja, szóval azok szerint, akik szerint jogos a más tulajdonát műttetni, nyilván az is rendben van ha a megkérdezése nélkül én átsétálok hozzá, és módosítom a telkén ami nekem nem tetszik.. mondjuk kivágom a fáit az engedélye nélkül, mert csak, hisz nekem nem tetszik. Kommunikáció, emberek, kommunikáció, nem önfejű intézkedés. Nem igaz hogy nem lehet megbeszélni az adott gazdival hogy problémái lesznek ha továbbra is zavarja a közösséget. Döbbenet milyen barbárok egyesek.
2021. júl. 9. 09:03
19/37 anonim válasza:
szerintem nem szabad csak úgy elvinned őket ivartalanításra, ha van gazdájuk.
2021. júl. 9. 09:05
20/37 anonim válasza:
17-es így igaz.Mifelénk tele van már lassan minden a macskákkal hála a gazdiknak👏👏
De ha mondassz valamit akkor te vagy a szemétláda és kötekedő hmmm
De az hogy mindenhová szarnak és te takarítod el más állatainak a szarát az normális dolog szerintük.Komolyan el kellene venni az ilyenektől a macskát és jól meg is bírságolni.Utána ne aggódj nem akarna macskát etetgetni.
Nálunk is az utcán kinn a kaja nekik és az idős néni nem érti hogy miért gond ez🤦♂️
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!