Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet, hogy a macskám allergiás?

Lehet, hogy a macskám allergiás?

Figyelt kérdés
Úgy tavasz közepén kezdett el vakarózni a macskám, akkor leginkább a fülét. Akkor elvittem állatorvoshoz, kiderült, hogy atkás a füle. Azt kitakarították neki, el is múlt a viszketés, de pár hétre rá visszatért neki. De azóta nem a fülét vakarja hanem a fejét és a nyakát, és néha véresre kikaparja. Elvittem újból állatorvoshoz, már nem talált atkát a fülében, nem mondott semmit, hogy mi lehet a baja, hanem adott egy spray-t bőrbetegségre, hogy azzal fújjam ott ahol vakarja, és akkor elmúlik neki a viszketés. Hát nem múlt el... már tanácstalan vagyok. Nyilvánvalóan megint vissza fogom vinni állatorvoshoz, de előtte kikérném a vélemenyeteket, hogyha jártatok már hasonlóan, hogy nektek mitől vakarózott a macskátok? Nem bolhás, arra gondoltam, hogy lehet valami kinti növényre lehet allergiás, ugyanis ősszel meg télen nem vakarózott, csak ahogy eljött a jó idő.

2021. júl. 7. 20:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Atka, gomba is lehet; toklász vagy bármi belemehetett a fülébe. Ahová vitted, az nem egy jó állatorvos, el kéne vinni egy jobb helyre, ahol kiderítik, hogy mi a baja.
2021. júl. 7. 20:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Az én macskámnak bőrgombája volt, azért vakarózott.. de lehet, hogy csak ,,simán,, vakarózik, mint mi emberek, semmi gond nincs vele… vagy még az lehet, hogyha kinti macska, hogy kullancs van a bőrében, vagy királydinnye a szőrében, és azt próbálja kikaparni.

De biztosat az állatorvos tud mondani, én ehhez nagyon nem értek, csak tapasztalatok :))

2021. júl. 7. 20:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Másik állatorvos! Ennél láthatóan megállt a tudomány az atkánál.

Ha nem atkás, akkor lehet gombás, ahogy előttem írták, de valóban lehet allergia is. Utóbbi csak vérképpel derül ki.

2021. júl. 7. 21:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Az en macskam stressztol marta husig a nyakat, meg allergiatol (valami pollen).

Keress masik allatorvost.

2021. júl. 7. 21:42
 5/8 anonim ***** válasza:

étel allergiája is lehet amitől vakarózik.

Mindenesetre tanácsolom elkezdeni a széles spektrumú bolhaölő cseppet, Stronghold vagy bravecto, ezzel a fül atkásodást eleve kizárod. ha utána is van vakarózás az talán allergiás eredetű vagy gombás mint fentebb is írták, én mindenesetre megpróbálnék másfajta macskakaját venni neki, Semmi jutalomfalat. Dreamies-t kifejezetten kerüld, mert olyan ízfokozó van benne amire nagyon rákattan a cica kb függőséget okoz... Az én macskámnak nagyon nem tett jót. El tudom képzelni hogy más macskánál is okozhat gondot. Ha az étrendet megváltoztatod minimum 2 hét kell ahhoz h kiértékeld van e változás. Ha már sebesre vakarta magát akkor ezüst kolloidos seb spray-t ajánlok, hogy azzal kezeld a sebet.

2021. júl. 8. 11:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2021. júl. 8. 12:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Sebhintőporral szoktam kezelni a sebeket, de sajnos ugyanúgy kikaparja.
2021. júl. 8. 12:08
 8/8 anonim válasza:
Nekem a cicám mindig kikaparta a kis állacskáját. Nála kiderült, hogy allargiás a halra. Szóval, igen lehetséges, hogy allargia. De, ahogy az előttem szólók mondják más is lehet. (pl. : gomba)
2021. júl. 9. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!