Miért vakarózik annyit a macskám?
Kb egy hónapja tart nála, hogy rengeteget vakarózik, azt gondoltam, hogy lehet csak az őszi vedlés miatt és majd elmúlik, de nem így lett. A nyakán elég sok kis sebhely van, gondolom mert annyira elvakarta.
Azt olvastam, hogy az allergia okozhat ilyen tünetet, viszont csak ez az egy tünet igaz rá. Ettől függetlenül ez lehet allergia?
Bolhák kizárva, benti cica és át is néztem.
Orvoshoz mindenképp szeretném elvinni, csak a tapasztaltabb macskatartók tanácsaira is kíváncsi lennék mit tudnék tenni, hogy segítsek a cicámon:(
Szia!
Nem tudom, pontosan mi lehet az oka, de egyszer egy ismerősöm macskájánál volt hasonló és ott a doki azt mondta, hogy valamilyen atka lehet a probléma. Vagy esetleg nem lehet, hogy túl száraz a bőre valamiért?
Ahogy az 1-es mondja!
Állatorvos és utána - nem helyette! - bőr,-szőr vitamin.
Így van, a vitaminok is nagyon fontosak!
Az én macsekom most 11 éves. Szobacica ő is, de nagyon ügyelek rá, hogy kapjon változatos kaját. Szokott kapni száraz eledelt és időnként nedves kaját is, de vannak bizonyos zöldségek, amiket időnként elkezd követelni (pl.: főtt sárgarépa, zöldborsó, cukkini, gomba), olyankor abból is szokott kapni. Gondolom érzi, hogy arra ott éppen szüksége van.
Soha nem volt beteg egyszer sem, a legkisebb eü problémája sem volt és a szőre is gyönyörű, fényes és sima.
Én is ételallergiára tippelnék!
Probálj meg másfajta kaját adni a cicának, probáld ki hogy javul e? bár amikor már sebesre vakarta magát az amugy is viszket neki és már azért is vakarja. Kicsit ördögi kör. A doki tuti tudna neki adni olyan injekciot amitől kicsit enyhül a viszketése. Az én macskám a farka tövét tépte véresre. a Doki azt állitotta, hogy bolhanyál allergia, de egy darab bolhája sem volt... Féreghajtot is adott neki (mondván ha bolhás akkor tuti férges is), de férges se volt. kapott még pluszba egy szteroid injekciot ami amúgy szerintem nem annyira egészséges, de mégis annyira jo volt h szerencsétlen macska tudjon végre pihenni.... Ajka nincs bedagadva? A mi cicánknak egy picit duzzadtak voltak az ajkai is, igy másik kaját adtunk neki, ez oldotta meg a bajt. Ja és ugyanúgy allergiás tüneteket váltott ki nála a dreamies jutalomfalat... akármelyike... szerintem abba olyan ízfokozok vannak amik nem igazán egészségesek.
Mielőbbi javulást a cicusnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!