Macskám vakarózik, miután többször is megfürdettem élősködők "elleni" samponnal, és nagyon hullik a szőre, "rángatja néha a testét". Lehet, hogy alergiás, vagy ekcémás?
Lehet allergiás, lehet ekcémás, lehet, hogy szimplán kiszáradt a bőre a sok fürdetéstől. Ne fürdesd (vegyél neki nyakörvet, vagy szórd be inkább valamivel) + adj neki bőrtápláló vitamint.
Ezen az oldalon hallottam, hogy pl. kutyánál segít, ha néha kap nyers tojást. Lehet macskánál is beválik.
Orvosnak is mutasd meg.
Szia! Én mindenképpen orvost javasolnék, mert lehet ekcéma de rühösség is lehet amit nehéz kiirtani.
A bolhásságot úgy tudod megnézni, hogy a szörét átnézed mindenhol.
Szerintem elég durva beavatkozás a fürdetés, én inkább más fajta élösködök elleni védekezést szoktam ajánlani.
A samponok teljesen leszedik a szörröl a természetes zsirokat s ettöl hullhat a szöre,ekcémásodhat.
minnél többet simogatni, mert ez serkenti a zsirtermelödést. De nem kell vakargatni, nem az a cél, hogy a még ott lévö hámsejteket leszedd. A simogatás pedig megnyugtatja az állatot.
Az én macskámmal is pont ez volt, ráadásul a nyakát is véresre vakarta. Kihívtuk az állatorvost és egy kártevő mentesítő cseppet javasolt, amit a lapockái közé kellett csöppenteni. Azóta jól van.
Sajnos a csepp nevére nem emlékeszek, de szerintem ha valamelyik állat boltban megkéred, hogy adjanak egy "kártevő mentesítő cseppet" akkor tudni fogják, hogy miről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!