A cicátok havi szinten mennyit eszik? Hány kiló?
Szia.
Az én cicám kb 4 kg.
És iszonyatosan sokat eszik. A netről szoktunk száraz cica kaját rendelni és almot nagyobb értékben.
Kb. Száraz eledelből szoktunk havonta. Kb. 3-4 kg-ot rendelni kicsit drága, de megéri. A következő hónapra is jut viszont már nagyon kevés! Alutasakosat is szokott kapni minden reggel Whiskas-t vagy Felix-et.
Szintén 6,5 kg-os házi kandúr, meg egy 2,5 kg-os nőstény.
Külön esznek, mert a törpe zabagép, a nagy meg nyammogós.
Havi 3kg szaftosat esznek meg fejenként, szárazból a nagy 1,5 kg-ot, a kicsi 1 kg-ot.
4,5 kilósak, de van rajtuk egy fél kiló plusz.
Nem tudom hány gramm, de 2 evőkanál tápot meg egy 100 grammos konzervet esznek fejenként naponta.
Miért szegény? Ennyi az igénye.
Full izmos, sportos nagy macska. Nem egy egész nap fekvő lusta házimacska :)
Van egy 2 kilós nőstényem, ő hányásig zabálna. Mellette van egy 5 kilós kandúrom, ő nem tudom hogy nem halt eddig éhen, csak csipeget.
Havi 5 kiló táp fogy el nagyjából.
Három macskánk van. Nálunk a 10 kg-os száraztáp (Matisse) kb. 4 hónapig elég. Viszont simán megesznek mellette ketten fejenként 3-4 tasak Felixet, a harmadik meg egy 200 grammos Animonda Carny konzervet. Ehhez még kapnak rendszeresen húst is. Kettő 4 kg körül van, a harmadik 5 kg. Kinti-benti cicák, sokat szaladgálnak a kertben.
Szóval a havi adag fejenként kb. 2,5 kg Matisse száraztáp + 6 kg Animonda vagy 10 kg tasakos Félix.
A gatyám rájuk megy. Jobb lenne, ha több szárazat és kevesebb tasakosat ennének, de az utóbbit kunyerálják egész nap.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!