Csomókban hulló szőr?
Sziasztok! Van anyumeknal egy 4 éves ivartalan fiú cicam, és amikor ott voltam láttam h a farka végén nincs szőr. És a hasán meg belül a combján is nagyon rövid. Akkor mondták, hogy a belső combjain és a hasán teljesen kihullott, de az visszanőtt, és most a farka végén hullott ki. Mitől lehet? Kullancs, bolha írót használunk rá.
Olvastam, h van ilyen drágább immun erősítő csepp macskáknak, mindjárt utána nézek és leírom a nevét, az segíthet? Barátnőm cicája azt szedi leukózisra, és a tengerimalaca is vedlett foltokban, és segített neki ez a csepp. Ritkán jövök haza, szóval segítségnek, hogy legközelebb mit tegyek az orvoson kívül.
Mármint akkor nem rühös. A rühatka komolyabb pusztítást csinál és emberre is veszélyes.
A szőr attól is kihullhat, ha valamilyen vitamin vagy ásványi anyag hiánya van.
Nekünk 2 cicák van (lány és fiú - ivartalanítva van), és a fiúnak is ilyen kisebb csomókban hullott a szőre. Kb. 1 hét után teljesen elmúlt. Nem feltétlen betegségtől hullhat a szőre. Utánanéztem és ha pl. túl idegesek vagy ilyesmi akkor szó szerint kinyalják (annyit nyalogatják, hogy kiesik) a szőrüket.
A lány cicának semmi baja sem volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!