Az szenzáció hogy a macska be kopogtat az ablakon hogy engedjük be? Vagy ilyet mind tud, ha akar?
Nekünk a macskánk nem bekopogott, hanem egyszerűen bejött.
Megtanulta, hogy működik a kilincs, felugrott rá, lenyomta és bejött.
De ez sem furcsa annyira, láttam videókban, hogy más macskák is csinálják. Viszont nálunk a 20+ macskánk közül, akik nálunk voltak az évek alatt, csak egy tanulta ezt meg, szóval egyértelműen magasabb IQ-ja volt, mint a többinek.
Nekünk anno a három hónapos cica jött rá, hogy az ajtó a kilincs lenyomásával nyílik, ugrált fel rá:)
De nem volt elég nehéz hozzá, hogy lenyomja:) okosak nagyon.
Az egyik macskám simán bemegy bárhová a lakáson belül. Felugrik a kilincsre és lenyomja. Ezért a fürdőt kulcsra zárjuk (mert oda alapból nem mehetbek be az állatok, sok a vegyszer) az én szobámban pedig le kellett fordítani a kilincset és most trükkösen nyílik (ott meg tengerimalacok vannak, csak a jelenlétemben tartózkodhatnak ott a macskák). Plusz ha azt akarja hogy foglalkozzak vele, akkor a karomat lapogatja, mint az emberek, olyan "figyumár" stílusban.
Illetve van még egy kis dilije, mielőtt iszik, mindig ellenőrzi a vízszintet a mancsával, hogy tudja hogy meddig kell nyomni a fejét az itatótálkában.
Szerintem azok a macskák akiknek ilyen különleges dolgaik vannak, sokkal magasabb intelligenciával rendelkeznek mint egy átlag macska. A másik macskám elég egyszerű teremtés, de őt is imádjuk természetesen :D Ő elleste a másiktól hogy hogy nyitja az ajtót, de nem sikerült neki, mert csak annyit fogott fel belőle hogy fel kell ugrani, de arra nem jött rá hogy a kilincset is le kéne nyomni. Csak ugrik egyet az ajtó előtt és láthatóan meg van lepődve hogy neki nem nyílik ki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!