Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kumarin mérgezéskor hogyan...

Kumarin mérgezéskor hogyan kell adagolni a konakiont?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A cicámnak ma reggel vettem észre, hogy szivárog a vér az orrából. Másfél napja kezdett bágyatabb lenni, de mérgezésre nem gondoltabb.

Állatorvos csak du. 4 től rendel. Van itthon konakion K1 inj.

Tudja-e valaki, hogyan kel adagolni, mert adnék be neki, míg állatorvoshoz megyek vele.

2021. ápr. 15. 08:41
 1/10 A kérdező kommentje:
gondoltabb = gondoltam
2021. ápr. 15. 08:42
 2/10 Zsaklinka01 ***** válasza:
22%
óránként
2021. ápr. 15. 08:49
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Biztosan tudod, hogy mérgezés? A mérgező anyag fajtája sem mindegy.

Testsúly sem mindegy, és a mérgezés típusa sem. Van olyan mérgezés, ahol aktív szenet jutatnak szájon át a gyomorba, hogy megkösse a mérget.

Honnan van ilyen szered? Orvos vagy? A konakain emberi gyógyszer, csecsemőknek szokták adni véralvadási rendszer fejletlenségekor, és véralvadási zavarra illetve K vitamin hiánykor szokták adni. Tehát véralvadásban játszik szerepet. Ne legyél ostoba gazdi, sem felelőtlen gazdi. Hívj fel egy állatorvost, ha az állatorvosod csak délután rendel.

Az orrból való vérszivárgás lehet pl. idegen test is. pl. toklász?

Ha toklász, minél előbb segítségre szorul, ugyanis a toklásznak van egy rossz tulajdonsága, minél jobban ki akarja szedni annál jobban befúródik és veszélyezteti az agyat.

A mérgezésnek nem ilyen tünete van, mérgezéskor hány, és habzik a szája is, illetve hasmenése is szokott lenni.

Amúgy kevés az infó. Részletesen le kéne írnod az állat tüneteit és viselkedését, így csak idegentestre tippelnék.

2021. ápr. 15. 08:54
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
*konakion
2021. ápr. 15. 08:54
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Nehogy bead neki a konakiont!!!!!!
2021. ápr. 15. 08:55
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
hívd fel az állatorvost, elmondja hogy adj e adhatsz e neki, és mennyit, hogy, mikor.
2021. ápr. 15. 09:00
 7/10 anonim ***** válasza:
93%

Biztosan kell ahhoz tudnod, hogy patkánymérget evett, máskülönben ha idegentest van az orrba és felsértett valamit, pl. eret és azért szivárog az orrából a vér, akkor a megalvadt vér az orrcsatornába reked, akkor fulladást okoz, de attól még a sérült részt nem oldja meg, ahhoz állatorvos kell, röntgenezi, hogy hol van a sérülés, és hol van az idegentest, és ez alapján dönti el a kezelés továbbiakát.

Szerintem állatorvosra kéne bíznod.

Az állatoknak való K1 vitamint K1 vitaminnak hívják és csak is állatorvosi felügyelettel adható!

2021. ápr. 15. 09:03
 8/10 anonim ***** válasza:
71%
Emberi gyógyszerre biztos nem mondja hogy adható, mivel a mennyisége különbözik az állati gyógyszertől. Oké, hogy k1 vitamin de ott sem mindegy mennyit és hogyan.
2021. ápr. 15. 09:04
 9/10 anonim ***** válasza:
94%
Nem gyógyszerezni kéne, hanem azonnal állatorvoshoz vinni egy másikhoz, aki most rendel.
2021. ápr. 15. 09:05
 10/10 A kérdező kommentje:

Megoldódott a dolog, már beadtam az inekciót. Telefonon nagy nehezen utolértem a dokit, azt mondta, hogy 5mg-ot szúrjak be neki a humán konakionból, és délután 4-kor vigyem a cicát és meglátjuk.

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek adok egy zöld pipát.

2021. ápr. 15. 10:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!