Hogyan védjem meg bútoraimat kettő 3 hónapos cicától?
A fa bútort nálunk sose bántották. Mit kaparna rajta? A bőrt, meg a szőnyeget....na azt szeretik.
De amúgy jó ötlet lehet, hogy pl. szizál fonallal (ami a kaparón van) az asztal lábát betekered, az tetszeni fog nekik szerintem. Az enyém szereti.
Arra figyelj, hogy a kábelek, hosszabbítók ne legyenek elérhetőek (az enyém kicsiként folyton az egyik hosszabbítón ült, amivel kiakasztott), a kábelt meg nem rágta, de sose lehet tudni náluk..
A ketreces, padlásos válaszolóknak gratulálok.
Van távol tartó spray, nem tudom használ-e ha befújod vele a bútorokat.
Nekem már a műbőr réteget letépték teljesen, alatta a szivacsot is kiszedték és már kint van a fa része a kanapénak.
De nálam nagyon dilisek a cicák, nem úgy, mint azok, akiket ismerek, náluk a cicák mind nyugodtak, szinte semmi rosszat nem csinálnak, a nap nagy részében alszanak, mosdanak, az ablakban ülve nézelődnek, lesik a madarakat vagy az ember után koslatnak és kb csak 2*15-20 perc az egész napból az, amit élénken töltenek, ilyenkor is elég valami madzag amit huzigálni kell nekik vagy elszórakoznak egy választott játékkal aztán ennyi.
Nálam muszáj napi legalább 3-4 órát aktívan játszani velük, futtatni őket, szöcskelabdát dobálni, mint a kutyáknak, kergetni őket, bújócskázni, tollpálcikával rohangálni velük meg minden hülyeséget, plusz napi 2 óra séta pórázon és még ezen felül is sokszor unatkoznak, nem bírnak megülni egy helyen, muszáj rosszalkodniuk valamit, lekaparni a tapétát, levadászni a függönyről a legyet függönyöstül, csapdát állítani, hogy elessek valami szarba meg ilyenek. Ők egy percig nem bírnak megmaradni nyugton, folyton valamin ügyködiük kell, valami kárt csinálni, valamivel bosszantani a gazdimamit.
De azért imádom ám őket, csak azért írtam le, hogy ha a tieid is ilyenek lesznek, mint a enyémek, akkor nem feltétlen van megoldás. De ha normális szobacicád lesz, akkor nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!