Kismacska születési súlya és súlyfejlődése 3 hónapos korig?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy az anyamacska testsúlyának 2-3%-a 1 kiscica súlya születéskor. Ezt normál esetben kell mérni, vagy mielőtt szülne, vemhesen? Nem mindegy. Plusz utána mennyit kéne fejlődniük naponta vagy hetente? Jó lenne tudni, hogy észrevegyem ha baj van.2020. júl. 14. 08:54
1/10 A kérdező kommentje:
8 hónapos cicám 3 kg volt, elszökött, mikor mentünk volna ivartalanításra. Most 4 kg, 11 hós, nemsokára szül, péntek éjjel jött haza.
2020. júl. 14. 08:56
2/10 anonim válasza:
Nem kell méregetned a kiscicákat. 4 hétig annyi dolgod van, hogy az anyjukat eteted. Akkor van baj, ha a kicsik nem tudnak szopni első 3 napban, amit látsz, illetve sírnak folyamatosan. Nem fognak egyformán fejlődni, mert nem 1 az apjuk, nemük, születési súlyuk; illetve mindig van egy bénácska legkisebb, akit félre túrnak, őt érdemes segíteni.
3/10 A kérdező kommentje:
De én szeretném figyelemmel kísérni.
Csak annyit mondjatok meg, hogy mettől meddig a normális, pl: 60-100 gramm születési súly és mondjuk heti 80-120 gramm fejlődés? Nem tudom, csak írtam valamit.
Köszi amúgy.
2020. júl. 14. 09:53
5/10 anonim válasza:
Ezt nem lehet megmondani, teljesen változó a súlyuk és a méretük, nincs olyan hogy minden kiscica 90g és kész.
6/10 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy nagyjából mettől meddig normális.
És én szeretném mérni hetente a fejlődésüket.
2020. júl. 14. 12:13
7/10 anonim válasza:
#6-os Mérjed akkor. Minden gyarapodás normális.
8/10 anonim válasza:
Jól van akkor mérjed, de ettől még a kérdésedre jó válaszok jöttek és nem kellett volna mindenkit lepontozni...
9/10 anonim válasza:
Kedves kérdező! Nemrég jöttem haza usa-ból, 15 évig macskamentőknél dolgoztam. Ott minden nap /kiscicákról van sző/ kötelező volt megmérni a kicsiket, születés után is, és felirják a napi sulyukat. Igy 1 hét alatt megduplázódott a sulyuk, ami pozitivum. A napi sulynak mindig nagyobbnak kell lenni, mint az ekőző napi. Ha egy kicsi 2-3 nap alatt mindig veszit a sulybol, akkor gond van, ha van mamacica és szopik, de el van maradva, akkor még hozzátáplálnak cumival,/cicatejjel/ és ujból lemérik.A kistestvérek nem egy sulyuak, van amelyik erőszakos, és van mindig egy kicsi,azt kell figyelni. Ha a kicsi nagyon elmarad, akkor valami gond van, az állatorvosnak kell megnézni.
10/10 anonim válasza:
Utolsó vagyok: nem tudok magyar sulyról beszélni, usaban nem grammban és dekában mérnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!