Tudnátok jó ötleteket adni? Most lesz először kiscicánk
Szia!
Alomból a csomósodót javaslom, a kristályos nem nagyon vált be, jóval nehezebb is takarítani. Naponta egyszer-kétszer szoktam kiszedni a dolgokat az alomból ehhez javasolnék neked egy alomtakarító lapátot. Az én macskámnál az olcsóbb almok sokkal jobban beváltak ( PL: Penny saját márkás macskaalma ). Ami nem vált be az például a Biolux.
Játékot és fekhelyet annyira nem érdemes venni, a fekhelyet nem használja az enyém, játékból pedig olyat javasolnék ami nem csörög. Nálunk nagyon bevált a rúdra felkötött összefont fonal, ezt te is meg tudod csinálni egyszerűen. Ha szeretnél neki búvó vagy fekhelyet akkor egy kartondoboznak nagyon fog örülni. Az én 10 éves macskám is a mai napig imádja.
Tálkából sem kell extra. Lényeg hogy a bajsza ne érjen hozzá a tál pereméhez mert nagyon érzékeny erre.
Kaparófára is szükséged lesz, de lehet meg kell majd neki tanítani, hogy azon szabad csak élesíteni a körmét. Ezt jutalmazással tudod megtenni. A macskát ha bünteted annál jobban fogja csinálni. Ha jutalomfalattal jutalmazod akkor olyan helyen tartsd, hogy a macska ne tudja kinyitni, vagy karmolászni azt a bútort.
Ha fiú cicát választasz akkor javaslom az ivartalanítást, mert párzási időszakban egész este énekelni fog illetve területet jelölni. Nálunk még a szekrény tetejét is megjelölte.
A cica 5-10 kilós lesz, erre már az elejétől gondolni kell. Sokan vesznek miniatűr cuccokat, majd dobhatják ki 2 hónap után..
Tál: széles legyen, mert ha hozzáér a bajsza, ki fogja venni belőle a kaját. Víznek 3-5dl nagyságú legyen. Nekem 3dl/nap elfogy plusz 2dl kipancsolva...
Alomtálca: min. 10 liter alom férjen bele, inkább 20. Aldis csomósodó nálunk a best of vagy a Spar csomósodó se rossz.
Szag: akkor keletkezik mikor pottyan a termék, ásás után csak akkor van szaga, ha valami szemét kajával etetsz!
Étel: minél több hústartalom legyen! Applaws, Purizon, Orijen, Acana..
Játék: én vettem olyan golyó pályát, de nem játszik vele. Azok a menők, amiket én varrtam! Alufólia golyó, kupak, alátét karika ásványvízről, zokni golyó, a kimosott ruháim, bármi ami az enyém... :D Pepco játékpálca hatalmas kedvenc és onnan az egér+csilingelős golyó.
12db-os tejes kartondoboz volt még kiskorában kedvenc, ill. papír galacsin ázik állandóan a vizében.. mosómedve jellegűek, így tálcára kell tálalni, mert tuti ki lesz pancsolva a fele!
Elfelejtenek szólni, hogy a macska "kérődző állat". Össze-vissza okádja a lakást táppal, mert bezabálja hirtelen vagy a saját szőre irritálja. Nem tudsz mit tenni, fogadd el, ha ilyen! :D Jó lesz! ;)
Nekünk a Cirmi csomósodó vált be, abból van kamillás, ha már korábban említették, de szerintem nagyon durva a szaga. Mondjuk a macskákat pont nem zavarta.
Most jobb híján váltunk egy szilikátosra, mert az egyik egy exkavátor. Zárt alomtálca, nem porzó alom mellett is iszonyú port vert.
Doboz mellett papírzacskó még a sztár nálunk, meg a pattogós labdák.
Tálkából minél laposabb és minél szélesebb a jó, de imádnak pacsálni, erre készülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!