1 éves cica lehet (minőségi) éhezéstől pici, vagy ez csak genetika? 1 éves kor után nőhet még?
Egyáltalán nem sovány, sőt, kifejezetten kerek, csak nagyon kis apró, még a tappancsai is, meg vékony a csontozata. Kislány cica és 2 kiló, 1 éves, most kaptam. Eddig tescos tápot evett.
Holnap veszek neki az állateledelesnél jófajta tápot és elgondolkodtam, hogy nőni fog-e még, ha mostantól minőségi tápot kap.
Tudom, hogy vannak kisnövésű fajták, azért kérdem, hogy ez genetika, vagy lehet-e azért pici, mert nem kapott rendes ételt.
Hát, ahhoz képest kicsi, hogy átlag cica az 3,5-4,5 kg, ő meg 2.
Dehogynem nonek a hazi macskak is nagyra, nagyon vegyes a felhozatal beloluk.
Egyebkent igen, picikenek tunik, az enyem 1 evesen volt 3,5 kilo, most 6 evesen 4,5. Most van pont jo sulyban, akkor sovany volt, de mar elerte a vegleges meretet 1 evesen, csak sulyra nem, legalabbis igy emlekszem.
Lehet, hogy a taplalas miatt nem nott meg, de az is lehet, hogy ez valamilyen fejlodesi rendellenesseg. Gondolom oltasok miatt egyebkent is mentek allatorvoshoz, kerdezz ra nala :)
Megvan az összes oltása, oltási könyvvel együtt, illetve havonta volt féreghajtózva 1 hónapos kora óta, valamint 2* bolhairtózva is sprayvel. Úgynevezett "minden mentes", semmi ilyen baja nincs, egészségesnek is tűnik, játszik, eszik, élénk, hízelgős, teljesen normálisnak tűnik. Csak annyi, hogy a táplálása volt rossz és egyébként allergia miatt ajándékozták el, pici szőre nagyon hullik, gondolom a vitaminhiánytól.
A lényeg, hogy lehetséges-e, hogy emiatt pici, vagy ez mindenképpen genetika, esetleg rendellenesség?
Szóval az esetet figyelmen kívül hagyva, lehet-e egy cica rossz táplálástól pici?
Ha nem sovány, akkor nem volt alultáplálva, sokkal valószínűbb a genetika. Persze érdemes megkérdezni az orvost, mert az ördög sosem alszik, nehogy mégis betegség legyen, amiről a gazdája “elfelejtett” szólni.
Egyébként az én “kis” házicicus kandúrkám alig múlt 8 hónapos és majdnem 6 kiló, kinyújtózva közel egy m testhosszal...Ő a másik véglet, extrém nagytermetű, de egészséges teljesen. És ismertem a tiédhez hasonlóan pici nőstény cicát, neki sem volt semmi baja, csak aprócskára nőtt. Tényleg nagy a szórás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!