Kéretlen macskaetető veszélyes lehet?
Egy ideje megfigyeltem, hogy valaki száraz tápot hagy a kerítésen. Ma este, mikor etetni akartam a macskámat (kinti-benti), megláttam, hogy egy magas férfi áll a kertkapu előtt (majd' frászt kaptam), odaszóltam, hogy segíthetek? Mire ő furán: csak simogatom a macskát... és tényleg ott gunnyasztott fent a macskám. Aztán sietősen távozott. Utána szóltam: viszlát. Ő nem köszönt vissza. Lett egy sejtésem, és odamentem, hát ott virított a macskatáp megint. Összesöpörtem.
Bennem az van, hogy ne etesse más macskáját, másrészt meg honnan tudjam, nem mérget ad-e? Másrészt lehet, hogy tényleg csak egy fura alak az illető. Tény, hogy ha ártani akart volna, kitekeri cicám nyakát ott helyben. De nem. Paranoiás vagyok?
Lehet csak szereti a macskákat, és zavarba jött, hogy lebukott.
Én régebben munkából a kb 2 km-es úton a kutyákat simogattam meg mindig, amelyik barátságos volt. Mondjuk sosem etettem volna.
Ez fura.
Vittem már én is cicának ennivalót, de az kóbor macsek volt, akiről tudom, hogy van gazdija, eszembe sem jutna etetni.
Bevallom én kicsit tartanék tőle, mert jártam már úgy, hogy a kerítés mellől akartak ellopni a cicámat, aki éppen ott napozott, és kajával próbáltak csalogatni, de ez egyéni eset.
Mindenképp kérdezz rá legközelebb, ha tudsz, hogy miért eteti, ha látod, hogy nincs rossz szándéka, akkor tárgytalan a téma.
Én semmiképp nem hagynám, nálunk volt ilyen aberrált, aki így mérgezett kutyákat például. Bedugta a kezét a kerítésen, simogatta, adott neki valami ételt, legközelebb meg már olyat, ami fagyállós volt. Engem nem érintett szerencsére, a miénk mondjuk nem is barátkozós.
Egyik ex-szomszédom meg azzal szórakozott, hogy légpuskával lőtte a macskákat, amik a portája közelébe mentek. Még csak nem is a portájára, csak a közelébe...
Az ilyenek miatt is mondják, hogy ne hagyd, hogy a macskád ki tudjon menni a kertből. Nem csak az a fajta mérgezés létezik, hogy azonnal meghal, hanem akár csak fokozatosan roncsolódik a mája, veséje, aztán idő előtt lesz valami gyógyíthatatlan baja, amikor már késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!