Macskaetetés. Tudnátok tanácsot adni?
Az én ivartalanított nőstényem csak szárazat kap.
Én alapból nem vagyok az alutasakos és konzerv híve mert sok macskát meghajt.
Mondjuk az igazsághoz az is hozzá tartozik hogy kinti cica, tehát vadászik. Igaz a nagyobb zsákmányt mint madár/egér/vakond sose eszi meg, mert ide hozza nekem, én pedig kicserélem neki macska tápra. Nem szeretem ha megeszi a zsákmányt mert ha az egér mérgezett vagy a madár beteg attól neki is baja lehet.
Viszont a rovarokat főként a cserebogarat imádja, azt azonnal meg is eszi.
Viszont ő kap házi kosztot is. Nem főzök neki, mindig, de a csirke és marha húsból amikor azt főzök szokott neki lepottyani. Illetve pl a májkrémes kenyeret mindig együtt esszük. Egy falat a gazdinak egy falat a cicának. :)
csak szárazat adni neki sztem nagyon egyoldalú és betegséghez vezet.
Pl. szeretem a káposztát, de ha mindennap azt kéne ennem, hát...
Az én cicám,(3 éves,ivartalanított,nőstény) úgy kap enni hogy:
Reggel egy fél alutasakos+egy fél marék száraz
Este fél tasakos vagy nyers husi pl. Csirke nyak
Volt amikor csak szárazat kapott,de akkor alig ivott,így ugye vissza a nedves kajákhoz.
Csinálhatod úgy hogy reggel szárazat raksz ki elé,este meg nyers husi,és akkor nedves táp nem kell. Az én cicám is imádja a husit,és olcsóbb mint a konzerv vagy a tasakos. De az se baj,ha csak két naponta kap valami husit,de akkor a vizet 3x illik cserélni egy nap. Nekem se fér mindig bele a nedves kaja, (2 felnőtt macska,1 kölyök,1 kutya) és akkor csak száraz. Mondjuk néha jobban megéri ha veszel egy ilyen Rex nevű kutya/cica szalámit. Az nekem 3 napig elég,és jobban járok vele mint a hússal.
Sok szeremcsét a cicushoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!