Macskások, mit lehetne tenni ezügyben?
Az egyik kérdésem az volna, hogy Ti hogyan szabadultok meg a macskaszőrtől? Két macskám van, és eléggé tud nekik hullani a szőrük, két naponta porszívózok felmosok, az ágyakat is porszívózom és így elég jól szinten tartom magát a lakást, de a sötétebb ruháimon még mindig eléggé meglátszik a szőr és annyira bele tud tapadni, hogy a szöszleszedőm se tudja egészen leszedni.
A másik kérdés pedig, hogy hogyan szoktassam le őket a bútorok kaparászásáról? A szekrényekre nem, de az ágyakra rámennek és szétszedik a szivacsot, amikor itthon vagyok rájuk szólok, abban a pillanatban elmennek onnan, de mintha elfelejtenék, higy nem szabad, újra meg újra elkezdik, van kaparófájuk kettő is, de ritkában használják, mint az ágyat erre a célra. Akarok venni magamnak új ágyat meg fotelt, ezért lenne fontos, hogy valahogy leszoktassam róla őket!
Btw két házimacskám van, egy vörös és egy cirmos. Imádom őket, de ez a két dolog eléggé zavar! Nagyon gondolkodom macskamentán, talán azzal lehetne alkotni valamit!
A macskaszőr a macska velejárója, megszabadulni tőle teljes mértékben nem lehet :) Fésüld gyakran a macskákat, ez segíthet, de így is fog valamennyi jutni a szőnyegekre, ágyra stb.
A kaparást illetően, amikor látod hogy kaparja az ágyat, fogd meg és vidd oda a kaparófához és mutasd neki hogy azt kaparja. Esetleg vehetsz macskariasztó spray-t és lefújhatod vele azokat a helyeket amiket kaparni szoktak, de ez nem tudom mennyire hatásos.
A szőr sajnos ilyen, mindig lesz. Olcsóbb megoldás, ha naponta fésülöd őket, és naponta porszívózol. Drágább, de kényelmesebb a szárítógép.
A kaparásra nincs ötletem, nálunk is csinálják.
Én elsőnek is a furminátort javaslom.
Nekünk 2 Britünk van, na nekik is hullik a szőrük.
Mi nem porszívózunk, mert nincs szőnyeg + nagyon utál porszivozni a családból mindenki.
Szóval furminátor + szöszleszedőhenger.
A kaparásra én macska mentát ajánlok.
Fujd be macskamenta spray-el a kaparófát és szord körbe macska mentával.
Erről a furminátorról jókat olvastam, ki fogom próbálni! Én porszívózok annak ellenére, hogy nincs nekem se szőnyegem, de jobban szeretem, mint söprögetni! :D Szóval összességében furminátor + kefe + szöszleszedő + macskamenta = boldogság! :D
Esetleg tudtok linkelni furminátort, hogy melyiket ajánlanátok? Azt még megköszönném! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!