Az orvos Hills tápat írt fel a vesebeteg macskámnak. Ez nagyon drága. Mit lehet csinálni?
Most hoztam haza a macskámat az állatorvostól, aki mint kiderült, lenyelt valami mérget, a veséje pedig kezdett leállni. Most kapott injekciót. Az orvos azt mondta, hogy ezt a Hills diétás tápot vegyem neki az első 4 hónapra mindenképp, aztán vehetek ennél olcsóbbat.
Most megnéztem ezt a tápot, 400g 2000 ft körül van. 400g semeddig sem tart és a macska meg se eszi a szárazat.
Az alutasakosból a 12x85-ös kiszerelés 6500 forintba kerül... 12x85 kb 5 napra lenne elég, tehát havu kb 30.000ezer forintba kerülne ha ezt enné...
Az orvos nagyon erőltette,hogy az első három hónapban ezt kell ennie, de nekem nincsenek tízezreim ilyenre. Valakinek van ezzel tapasztalata, aki olcsóbbat / másfajtát adott, az is jó lenne?
Ha ezzel kell etetnem, hogy túléljen, akkor sajnos elfogom alttatni....
Haló, én írtam a kamut. Elnézést kérek...a kérdező hülyén fogalmazott, valószínű nagyon ideges.
Tessék, ebből megveszed az 5 kg-os kiszerelést.
Mivel azt mondtad a cicád nem igazán eszi a száraztápot ezért majd linkelek neked egy nedves tápot is.
Na tegyük fel van egy 5kg-os cicád.
Aki kap 40g száraztápot naponta.
Azaz 3-4 hónapra minimum elég ez az 5 kg-os kiszerelés.
16os vagyok, folytatom.
Ebből az alutasakosból 2 db kb. a napi adagja, szóval a 24 db-os kiszerelés 12 napra elég.
Azaz 10 csomag 24 db-os alutasakos kell 4 hónapra.
16-17 megint :)
5kg száraztáp -> 16.490Ft
24db alutasakos -> 8.990Ft
Na szóval 5kg táp 4 hónapra elosztva: havonta: kerekítve 4500Ft.
10 csomag 24db-os alutasak 89.900Ft.
22.475Ft havonta.
Szóval igen, igazad van tényleg 30.000Ft körül van, viszont ez csak 4 hónap.
Szia! Esetleg nedvesből tudnád helyettesíteni a Hill's-et ezzel, nagyon baráti az ára vesebeteg cicának való nedves eledelhez képest: [link]
A hangsúly a jó minőségű szárazon lenne amúgy. Ebből a Smilla-ból napi egy elegendő lenne neki teljesen a megfelelő száraz táp mellé. (Nyilván friss, hideg víz mindig legyen előtte, több helyen is kitéve a lakásban.)
Ha nagyon nem futja a Hill's szárazra sem, én erre szavaznék: [link]
Kérlek nézz szét Zooplus-on, Petissimo-n, a Fressnapf oldalán és keresgélj a vesebeteg cicáknak való eledelek között. Egyeztess az állatorvosoddal, mondd el neki, hogy bizonyos okok miatt a Hill's nem fogod tudni megvenni, az általad talált tápok közül megfelelőnek tartja-e bármelyiket is a Hill's helyett. (Ezt nem jelezted neki egyszerre, mikor javasolta a tápot??)
Ahogy már a többiek is írták, mindig a legnagyobb kiszerelés árát nézd, x ár felett a szállítás is ingyenes, cipekedned sem kell, kihozzák.
Én nem szeretnélek élből elítélni, tudom, hogy nagy költség és erőfeszítés egy beteg cicáról gondoskodni, de kérlek gondolj végig minden egyéb opciót, mielőtt akár eszedbe is jutna, hogy elaltasd. Nem tehet róla, hogy beteg lett, a gyereket se dobjuk ki, ha beteg és drága a gyógyszer :(
Szia! Nekünk az idős (16 éves) kandúrnak írtak elő szintén ilyen vesekímélő tápot. Ő nem mérget evett, hanem a korából eredően voltak veseproblémái.
Szintén nemigen akart szárazat enni... mi azt csináltuk, hogy vettünk neki tasakos vesekímélő tápot, ÉS szárazat is. A szárazat egy evőkanálnyi nedvessel kevertük, és állni hagytuk egy ideig, hogy felpuhuljon. Így a tasakos szagát, ízét átvette, és simán megette a macsek. 1 tasak 2 napra is elég volt így keverve, csak közben tedd a hűtőbe.
Így a cicánk élt még majdnem 3 évet, és ami a legfontosabb, a veseértékei nem romlottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!